Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:11:59

Χαλκίδα

Ευχή και όνειρο ο «μικρός» ΓΣ Κύμης να μεγαλώσει κι άλλο!

ΤΑ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΙΤΗ

«Ευχαριστώ και μπράβο στους ανθρώπους που στήριξαν την φετινή προσπάθεια είναι κυριολεκτικά» μοίρασε ο προπονητής του ΓΣ Κύμης, στη συνέντευξη τύπου μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε:
Θα ξεκινήσω από τους παίκτες μας, που είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα παιδιά ακόμα και σήμερα με το τέλος του παιχνιδιού ήταν στεναχωρημένα και κάποια από αυτά δακρυσμένα. Αυτό είναι δείγμα του πόσο πιστεύουν στην δουλειά τους, πόσο ανταγωνιστικοί θέλουν να είναι πάντα και του ότι κάθε μέρα προπονούνταν ώστε σε κάθε παιχνίδι να διεκδικούν την νίκη.
Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους τους και προσωπικά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συνεργασία μας όλη την χρονιά. Είπα ότι είμαι περήφανος για όλους, αλλά θέλω να κάνω ειδική μνεία σε 3 από τους Έλληνες μας..Νομίζω ότι είμαι πολύ μικρός ακόμα για να μιλήσω για τον Νίκο Μπάρλο. Θέλω όμως να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο για αυτόν και την οικογένεια του. Θέλω να κάνω επίσης μνεία και στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο που ήταν μαζί με τον Νίκο η τριάδα που με την εμπειρία της κράτησε ενωμένη την ομάδα στα δύσκολα, έδωσαν πολλά πράγματα στην χημεία και στην συνοχή μας και τους αναλογεί ένα σημαντικό μερίδιο στην πορεία της Κύμης. Είμαστε θαυμαστές των παιδιών αυτών, μαθαίνουμε πολλά από αυτούς και είμαστε θεωρώ ευλογημένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους!
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην διοίκηση, στην οικογένεια Θεοδώρου και σε όλους τους ανθρώπους που αποτελούν αυτήν την παρέα που διοικεί την ομάδα, τον Βασίλη τον Παπασταμέλο, τον Σπύρο τον Τσικλιδή, στον Βασίλη τον Σιδεράκη και την Μαρία την Πόγκα που είναι καθημερινά στα γραφεία και προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε όλα, στους δύο μάνατζερ μας, τον Νίκο Κότσιαρη και τον Γιώργο Γυφτονικολό, στον γιατρό μας τον Γιάννη Μαυρόπουλο, στους φυσιοθεραπευτές μας και στον φροντιστή μας τον Γιώργο Στεφανή. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου που ήταν σαν οικογένεια μου όλη την σεζόν, στον κόουτς Ισίδωρο Κουτσό, στον κόουτς Δημήτρη Βαρβούνη και στον γυμναστή μας Δημήτρη Πασπαλά.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας στον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας και μας στήριζε σε όλη την χρονιά, εντός και εκτός έδρας»!

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Και πράγματι, αξίζουν τα «ευχαριστώ» και τα «μπράβο» στην ομάδα του ΓΣ Κύμης που (μετά από καιρό και μαζί με άλλες δύο ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, τον Προμηθέα Πατρών και το Λαύριο) «τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα» του ελληνικού μπάσκετ, δείχνοντας ότι υπάρχει ζωή και πέρα από τις παραδοσιακές του δυνάμεις.
Καλώς τον «στα γεμάτα» πλέον, τον δικό μας ΓΣ Κύμης. Αποκλείεται όσοι αγαπούν το μπάσκετ να μην χαίρονται από αυτή την «εισβολή» του στο προσκήνιο του μπάσκετ.
Οι Θεοδώρου, μετά το αρχικό 0-6. μετάνιωσαν γρήγορα για το τόσο «σφικτό» της ακολουθούμενης πολιτικής που ελάφρυνε το μπάτζετ και έδωσαν το ok για τις κάπως ακριβότερες προσθήκες των ΜακΦάντε, ΜακΓκι και Κάιζερ, λύνοντας τα χέρια του Καστρίτη. Αυτός μελέτησε ρόλους, διόρθωσε κάποιες αρχικές επιλογές και δημιούργησε ένα ρόστερ με σωστές ατομικές κατευθύνσεις και σωστή κατανομή του χρόνου συμμετοχής. Οι παίκτες δούλεψαν σκληρά, υπηρέτησαν το σχέδιο του προπονητή και η ομάδα –από την 7η αγωνιστική και μετά- έδειξε πειθαρχία, προσανατολισμό και ταυτότητα στο παιχνίδι της, έπαιξε καλό μπάσκετ ενώ έκανε σχεδόν πορεία πρωταθλητισμού.
Και έχει σημασία ότι η ομάδα πέτυχε να πείσει φίλους και αντιπάλους. Η διάρκειά της στην κανονική περίοδο και οι εμφανίσεις της στα τελευταία 25΄ στο ΣΕΦ και στα πρώτα 25΄ στο Κανήθου στα ματς των playoffs με τον Ολυμπιακό, απέδειξαν ότι δεν επρόκειτο για κάποιο πυροτέχνημα αλλά για κατάθεση ιδρώτα, μυαλού και ψυχής στο παρκέ.
Από μια ομάδα που δεν έχει «βαριά» φανέλα και παράδοση αλλά πλέον, έκανε στοιχείο της ταυτότητας της Κύμης, (έστω, εν Χαλκίδι) το μπάσκετ.
Ευχή και όνειρο των φίλων του ΓΣ Κύμης αλλά και των υγιώς σκεπτομένων του Ελληνικού μπάσκετ είναι ο «μικρός» ΓΣ Κύμης να μεγαλώσει κι άλλο!