Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:06:44

Χαλκίδα

Λιβανίου: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!»

Σε δήλωσή της, ως προς την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει επίσημα τα προβλεπόμενα διόδια στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου, που αποτελούσαν επιλογή των περασμένων κυβερνήσεων, απόλυτα άδικη και καταχρηστική, με πολλαπλά καταστροφικές συνέπειες για την πόλη της Χαλκίδας και συνολικά για το Νομό της Εύβοιας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, αναφέρει:

«Το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Εύβοιας να μην τοποθετηθούν νέα διόδια στο Σχηματάρι ικανοποιεί η κυβέρνηση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι διαπραγματεύεται στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και όπως είχε υποσχεθεί ο συμμετέχων στις κινητοποιήσεις σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τροποποιούνται οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και είχαν προσυπογράψει και πολλοί από τους τοπικούς φορείς που σήμερα προσπαθούν να οικειοποιηθούν την εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη.
Πολλοί είχαν λοιδορήσει την δημόσια τοποθέτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας που εναντιωθήκαμε στην υλοποίηση όσων προέβλεπαν οι συμβάσεις με τους εργολάβους. Μας κατηγόρησαν ότι αντιδρούσαμε υποκριτικά. Σήμερα, όμως αντιλαμβάνονται όλοι, έστω και αν δεν το ομολογούν, ότι οι συμβάσεις τροποποιούνται, ότι τα δίκαια αιτήματα μπορούν να ικανοποιούνται αν υπάρχει πολιτική βούληση, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ενδιαφερόταν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα ακόμα και όταν αντιλαμβανόταν τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι υπογραφές τους και οι συμφωνίες τους. Αλήθεια τι τους εμπόδιζε; Αλήθεια πώς τους έπειθαν οι εργολάβοι και οι ανάδοχοι και τι άλλαξε;
Οι απαντήσεις είναι πολύ απλές. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτή η κυβέρνηση λογοδοτεί και κρίνεται απευθείας από την κοινωνία χωρίς ενδιάμεσους και χωρίς μεσάζοντες. Αυτή η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, οι Υπουργοί το σύνολο των Βουλευτών προέρχονται από τον λαό, δουλεύουν για τον λαό. Οι θέσεις μας και οι διεκδικήσεις μας διαμορφώνονται μαζί με τον λαό και όχι στα κλειστά γραφεία των ελίτ. Η στάση μας είναι συνεπής και ταυτόσημη με τους ανθρώπους στις γειτονιές και όχι στις γειτονιές των αρίστων που διαφέντευαν, κατέστρεφαν και κατασπατάλησαν τα πάντα.
Διεκδικούμε τα δικαιώματα που μας στέρησαν. Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια που ενεχυρίασαν. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν υποχωρούμε. Ας το θυμούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καπηλεύονται και να σχετικοποιούν το δίκαιο. Προσεχώς θα έχουμε και άλλες εξελίξεις που θα ξεβολέψουν τα κατεστημένα συμφέροντα. Η χώρα αλλάζει και επιτέλους το δίκαιο γίνεται πράξη.»