Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:44:08

Χαλκίδα

Κουλουρίδης, ο φιλεργατικός

Με ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος (επικεφαλής της παράταξης «Κινητοποίηση») – πρώην συνδικαλιστής, Κώστας Κουλουρίδης απαντάει σε αναφορές της ανακοίνωσης της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον επανακαθορισμό των ορίων του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.
Χωρίς ερωτήματα για την παράλειψη που ακύρωσε την οριοθέτηση του 2001 αλλά υπάρχει σε χάρτες και υπέρμαχος της παραμονής στο καθεστώς του 1970, ο Κώστας Κουλουρίδης είδε τον εαυτό του στο απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει: «Είναι ντροπιαστικό για την πολιτιστική μας κληρονομιά, να περιέρχονται τοπικοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης τα εργοστάσια της περιοχής και τα σωματεία των εργαζομένων, λες και είναι «Κασσάνδρες», διαδίδοντας ότι θα κλείσουν τα εργοστάσια και θα χαθούν οι θέσεις εργασίας!».
Το περιεχόμενο θα μπορούσε κάλλιστα να αφορά στον Βασίλη Καθαροσπόρη, ωστόσο, ο Κώστας Κουλουρίδης ήταν αυτός που θεώρησε ότι πρέπει να απαντήσει.

Η απάντηση Κουλουρίδη, δημοσιεύεται όπως ακριβώς είναι:
«Στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «φάσκουν και αντιφάσκουν», σε τι αφορά τους εργαζόμενους της περιοχής Αυλίδας, ως κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου.
Να θυμίσω σε όσους δεν το θυμούνται.
Από το 1975 μέχρι σήμερα εκπροσωπούσα τους εργαζόμενους της Εύβοιας , μέσα από τα Συνδικάτα, του χώρου δουλειάς μου, του Εργατικού Κέντρου, μετά από διάφορους φορείς Δήμο κ.λ.π.
Τα τεράστια προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει στο Νομό μας, με σειρά κλειστών εργοστασίων βγάζοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, είναι σε όλους μας γνωστά αλλά περισσότερο σε όλους αυτούς που έχασαν την δουλειά τους ή κινδυνεύουν να την χάσουν.
Εγώ προσωπικά ευαισθητοποιημένος από όλη αυτή την πορεία μου και περισσότερο στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, δεν με αφήνουν αδιάφορο ούτε οι ΚΛΕΙΣΤΕΣ επιχειρήσεις, όπως ΣΕΛΜΑΝ. ΝΕΟΣΕΤ κλπ., αλλά ούτε και τόσες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα , όπως τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ , η ΛΑΡΚΟ κ.λ.π.
Έτσι τώρα με το συγκεκριμένο ζήτημα της περιοχής Αυλίδας, που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΑΚΦΑ και άλλες μικρότερες, δεν μπορεί να μη σκεφτούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων αυτών των εργαζομένων.
Όποιος νομίζει ότι μέσα σε ένα Αρχαιολογικό Πάρκο μπορούν να αναπτυχθούν Βιομηχανίες όπως οι υπάρχουσες, μάλλον δεν ζει στη πραγματικότητα ή κάτι άλλο είναι πίσω από αυτό,
Εννοείται ότι θα έχω επαφή με όλους αυτούς τους εργασιακούς χώρους και θα συνεχίσω να έχω να ενημερώνω και να ενημερώνομαι.
Θα πρότεινα λοιπόν, στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν και αυτοί το ίδιο, να επισκεφθούν όλους αυτούς τους χώρους δουλειάς και αν δεν μπορούν, είμαι διατεθειμένος να τους συνοδεύσω.»