Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
06:34:14

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

curves banner

babis banner-02

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιοδεία Μητσοτάκη και η απάντηση της ΝΔ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, έχει ως εξής:

«Ευχαριστούμε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που, ακολουθούμενος από τους νυν και πρώην Βουλευτές του κόμματός του, αποφάσισε να διαβεί οδικά την Εύβοια από το Νότο της Καρυστίας μέχρι τον Βορρά της Ιστιαίας.
Πιστεύουμε – το ελπίζουμε – να αναρωτήθηκε το πώς και το γιατί, ένα πανέμορφο νησί κατάντησε να έχει αυτή την άθλια κατάσταση σε υποδομές και ένα οδικό δίκτυο σχεδιασμένο από την 10ετία του '60. Πιστεύουμε ότι ρώτησε τους ακόλουθους του, νυν και πρώην Βουλευτές, τιμαριούχους της Νότιας και Βόρειας Εύβοιας, να του εξηγήσουν γιατί η Εύβοια δεν υπήρχε στους σχεδιασμούς των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και έργων υποδομής των χρόνων της ευμάρειας και της επίπλαστης ανάπτυξης της διακυβέρνησής τους, την εποχή της Υπουργίας των Εργολάβων και Υπεργολάβων.
Προφανώς δεν απαντήθηκε γιατί συνέβη.... Προφανώς δεν μπορούσαν να του απαντήσουν ότι δεν περίσσευαν κεφάλαια από τις υπερτιμολογήσεις των έργων, από την λεηλασία των Ταμείων, από τον παράνομο πλουτισμό των «δικών μας παιδιών» και των κουμπάρων, των μιζών....
Τα 23 δις. των δώρων στις Φαρμακευτικές Εταιρίες, είναι αύξηση στις συντάξεις, 100 υπερσύγχρονα Νοσοκομεία, ένας στόλος Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, εξοπλισμός με σύγχρονα μηχανήματα των Κ.Υ., στελέχωση με προσωπικό και τόσα άλλα... είναι χιλιάδες χιλιόμετρα αξιόπιστων σύγχρονων δρόμων.
Βέβαια εκτός από την πασαρέλα στις καφετέριες και στημένες συνεντεύξεις στις κάμερες με φόντο τις ομορφιές της Εύβοιας, επί της ουσίας μηδέν.
Η Εύβοια πορεύεται με νέο σχεδιασμό, με τον απεγκλωβισμό έργων που έχουν πολλαπλά εξαγγελθεί, και υλοποιούνται από αυτή την κυβέρνηση. Το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας (θα σπάσουμε την αγκύλωση τοπικών παραγόντων), η παράκαμψη της Χαλκίδας, που δημοπρατείται στο 1ο εξάμηνο του '18, η αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων μας με νέες ιδρύσεις και τόσα μικρά και μεγαλύτερα έργα, με χρηματοδότηση του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ, που η συνετή και τίμια διαχείρισή τους, αλλάζουν αργά και σταθερά την Εύβοια.
Μας θυμίζει την ρήση ενός εκ των επί πολλά χρόνια Νομάρχη, που είναι ένας εκ των υπεύθυνων της απαξίωσης της Εύβοιας, όταν τον επισκεφτήκαμε στην νέα του θέση την Άνοιξη του '15, λίγων μηνών κυβέρνηση: «... κανά δρόμο ρε παιδιά!».»

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ, μέσω δελτίου τύπου, ήταν η εξής:

«Την εβδομάδα που μόλις πέρασε, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διήμερη περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εύβοια. Το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, o Πρόεδρος έφτασε στο Μαρμάρι και διέτρεξε για δύο ολόκληρες ημέρες όλο το Νομό, για να αναχωρήσει το απόγευμα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου από την Αιδηψό.
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας, στην αγωνία των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων, διέσχισε το νησί μας από το νοτιότερο έως το βορειότερα άκρο του, επισκέφθηκε 12 πόλεις και χωριά του Νομού και 3 επιχειρήσεις με συμβολισμό την εξωστρέφεια την καινοτομία και την αναγέννηση της επιχειρηματικότητας.
Σε κάθε στάση της διαδρομής αυτής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολίτες που τον αγκάλιασαν και του απηύθυναν ερωτήματα, που τον επευφήμησαν και του παραπονέθηκαν, βίωσε τη δική τους καθημερινότητα, είδε από πρώτο χέρι τα προβλήματα του κόσμου, άκουσε για την ανηλεή υπερφορολόγηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και τις παράλογες ασφαλιστικές εισφορές που στερούν κάθε ικμάδα οικονομικής ζωής, σχημάτισε ιδία άποψη για τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου, τα εμφανή προβλήματα υποδομών και ανεργίας αλλά και τον πλούτο και τις μοναδικές δυνατότητες της Εύβοιας.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στην Κάρυστο, μιλώντας σε ελεύθερους επαγγελματίες, τόνισε: «Ξέρουμε κατ' αρχάς τι τραβάνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το μείγμα υπερφορολόγησης και ασφαλιστικών εισφορών έχει καταλήξει πια να καθιστά την επιτυχία και την εργασία περίπου απαγορευτική. Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: να ξέρετε ότι εμείς αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Θα μειώσουμε και τη φορολογία και την ασφαλιστική επιβάρυνση, έτσι ώστε να επιβραβεύεται πραγματικά ο κόπος και η δουλειά σας.»
Στα Ψαχνά συζητώντας με νέους, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να γυρίσετε στην επαρχία», ενώ σε καταστηματάρχες που τον περίμεναν έξω από τα καταστήματά τους, ανέφερε ότι «το 2018 θα είναι έτος πολιτικών αλλαγών».
Στο Μαντούδι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Το Μαντούδι είναι μια περιοχή η οποία έγινε σύμβολο της ανεργίας στο παρελθόν, είναι όμως και μια περιοχή στην οποία αρχίζουμε να βλέπουμε πάλι κάτι να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτό το κάτι είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είναι αποτέλεσμα κάποιων ανθρώπων οι οποίοι ήρθαν και θέλουν να επενδύσουν τα δικά τους κεφάλαια για να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Η δική μας η δουλειά είναι να διευκολύνουμε οποιαδήποτε επένδυση γίνεται σε αυτόν τον τόπο, υπό την προϋπόθεση ότι σέβεται το περιβάλλον και την κείμενη νομοθεσία. Και αυτό θα κάνουμε. Διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας και για να μπορέσει και το Μαντούδι, αλλά και η Βόρειος Εύβοια να αποκτήσει ξανά τη ζωή την οποία είχε στο παρελθόν. Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εύβοιας είναι το οδικό δίκτυο, ειδικά της Βόρειας Εύβοιας, και o κεντρικός άξονας, ο οποίος πρέπει κάποια στιγμή να γίνει. Είναι το ένα και μεγάλο έργο το οποίο χρειάζεται αυτή η περιοχή για να μπορέσει να βγει από την απομόνωση. Για να αναπτυχθεί οικονομικά, αλλά και τουριστικά. Είδα τα προβλήματα με τα ίδια μου τα μάτια και κατέληξα στα δικά μου συμπεράσματα».
Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος πραγματοποιεί τέτοιο οδοιπορικό στην Εύβοια, εστιάζοντας στην άμεση επαφή με τους πολίτες και μάλιστα στην περιφέρεια του Νομού και όχι στην πρωτεύουσά του.
Για την μεγαλύτερη πόλη της Στερεάς Ελλάδας θα προγραμματιστεί ξεχωριστή επίσκεψη του Προέδρου στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, στο μέσο της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διανυκτέρευσε στη Χαλκίδα, την οποία επέλεξε για να εγκαινιάσει ένα νέο τρόπο άμεσης επαφής και συζήτησης με νέους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, για το σκοπό αυτό και για πρώτη φορά πανελληνίως σε κεντρικό καφέ της πόλης.
Ήταν αναμενόμενο και κατανοητό η περιοδεία αυτή του Προέδρου να θορυβήσει τους πολιτικούς αντιπάλους, οι οποίοι κατέφυγαν στις προσφιλείς τους τακτικές λοιδορίας και λασπολογίας. Τόλμησαν μάλιστα να μιλήσουν για απεγκλωβισμό έργων υποδομών, αυτοί που τρία χρόνια τώρα έχουν καθυστερήσει το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας, το οποίο η δική μας κυβέρνηση είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ από το 2014 και ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αυτοί που δεν μπορούν να δεσμευτούν για το χρόνο έναρξης λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας - ένα έργο που ξεκίνησε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως ηγέτης σύγχρονης και προοδευτικής αντίληψης, απέφυγε τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Δεν αυταπατάται ούτε προσπαθεί να εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό. Η περιοδεία του Προέδρου στην Εύβοια συνέπεσε με την εν εξελίξει διαδικασία εκπόνησης του Περιφερειακού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, για το οποίο πραγματοποιείται ήδη αθόρυβη προεργασία σε άμεση συνεργασία με τη ΝΟΔΕ Ευβοίας και με το συντονισμό της πολιτικής υπευθύνου του κόμματος για την περιφέρεια, κας Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η προσωπική εμπειρία του Προέδρου από την πρόσφατη περιοδεία του στην Εύβοια θα σφραγίσει με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προτεραιότητες το τελικό Πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την Εύβοια.»