Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
13:39:48

Χαλκίδα

Η περιοδεία δεν αφορούσε την Εύβοια…

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εύβοια.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε από το νότιο έως και το βόρειο άκρο του νησιού, σε μια περιοδεία γρήγορων ρυθμών μετακίνησης και επαφών «στο πόδι».
Κυριάρχο βέβαια ζητούμενο ήταν «η επαφή με τους πολίτες», υπό την έννοια της συνεχούς χαιρετούρας και των χαμόγελων σε μεγάλους και μωρά, σε πεζούς και εποχούμενους, σε άντρες και γυναίκες, ώστε τα φωτογραφικά τους ενσταντανέ να καταγράψουν τη λαϊκότητα και την αποδοχή του εν αναμονή ηγέτη.
Δείγμα του ότι η περιοδεία αυτή ήταν υπόθεση του κεντρικού επικοινωνιακού σχεδιασμού, ήταν και ο παροπλισμός της ΝΟΔΕ (που θεωρητικά είναι το κόμμα στον τόπο). Το δελτίο τύπου αναγγελίας της περιοδείας εκδόθηκε από τα κεντρικά του κόμματος ενώ η μετέπειτα εμγάνιση Μητσοτάκη από την Εύβοια, την είχε μόνο ως φόντο σε βίντεο – δήλωση (στη φωτογραφία) για την κεντρική πολιτική σκηνή.
Παράλληλα, η περιοδεία ήταν και μια ευκαιρία για τον βουλευτή (που πρέσαρε ασφυκτικά), τον πρώην βουλευτή (που λόγω και εμπειρίας πήρε τις στιγμές που του αναλογούσαν), τους πολιτευτές και τους wanna be πολιτευτές να συγχρωτιστούν με την ηγετική ομάδα ως ακόλουθοί της.
Ενώ, αρκετές συζητήσεις προκάλεσε και η συνάντηση Μητσοτάκη στη Χαλκίδα με επιλεγμένους (σ.σ. οι δικοί μας και απ' αυτούς, οι πιο δικοί μας) επιχειρηματίες.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι ουδεμία δήλωση – πολιτική δέσμευση υπήρξε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή μεταφέρθηκε από τους ακολουθούντες τον, που να αφορά ειδικότερα στην Εύβοια και τους πολίτες της.