Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εκκλησία για την Οικογένεια

Εσπερίδα με θέμα «Η Οικογένεια στον 21ο αιώνα: Από την «κατ' οίκον» Εκκλησία, Συμφωνία και Ατομικό Δικαίωμα», διοργανώνει ο Τομέας Ποιμαντικής κατά των Αιρέσεων Βορείου Ευβοίας της Μητρόπολης Χαλκίδος – Ιστιαίας & Βορ. Σποράδων, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ιστιαίας.

Ως προβληματισμός των διοργανωτών, αναφέρεται: «Στη δίνη ενός δήθεν προοδευτικού κόσμου που ραγδαία εξελίσσεται, με αξίες, θεσμούς και ιδανικά να αμφισβητούνται και να ανανοηματοδοτούνται, η οικογένεια καλείται να υπερασπιστεί την αγιογραφικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατευόμενη δομή της: Άνδρας-Γυναίκα-Παιδιά. Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της προστασίας του «διαφορετικού» από την Ελληνική Πολιτεία δικαιώνουν ή όχι την ανησυχία πολλών ότι πορευόμαστε προς αποϊεροποίηση του Μυστηρίου του Γάμου και απαξίωση της θεάρεστης οικογένειας;»
Θέσεις, ερωτήσεις και προτάσεις θα καταθέσουν οι εισηγητές: αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός (ιεροκήρυκας / με θέμα: «Οικογένεια Μάρτυρας ή Οικογένεια Μαρτυρία;»), Παναγιώτης Αγγελόπουλος (Εισαγγελέας Εφετών / με θέμα: «Η Οικογένεια σε μετάβαση και εκσυγχρονισμό;»), Καλλιόπη Προκοπάκη (παιδοψυχίατρος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» / με θέμα: «Διαταραχές ταυτότητας φύλου») και πρωτοπρ. Στέφανος Στεφόπουλος (εφημέριος Ταξιάρχη Ωρεών / με θέμα: «Αφηρημένες Ιδέες και Γενικές Έννοιες: το νέο υπερόπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων;»).
Συντονιστής θα είναι ο αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος (ιεροκήρυκας και υπεύθυνος της διοργάνωσης) ενώ η έναρξη και το κλείσιμο της εσπερίδας θα γίνει από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο.
Η εσπερίδα είναι ανοικτή για το κοινό.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.