Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
00:44:22

Χαλκίδα

Σύλληψη – bonus για τον Ψαθά

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, ως γνωστόν, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου (και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, με εισαγγελική εντολή) εξ αιτίας της τοποθέτησης ενός προκατασκευασμένου οικίσκου στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας, που διαμορφώνεται ώστε να υποδεχθεί και να στεγάσει το νεοσύστατο και πολύπαθο Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών. Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, η σύλληψη του Δημάρχου, μετά από καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, δεν σχετίζεται με το πολεοδομικά νόμιμο ή μη της τοποθέτησης του προκατασκευασμένου οικίσκου. Οι καταγγέλλοντες αυτό που επιθυμούν είναι να εμποδίσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο το να ετοιμασθεί ο χώρος και να εγκατασταθεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα.

Η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στα Ψαχνά ήταν εδώ και πολλά χρόνια επιθυμία της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής και επί δημαρχίας Ψαθά πραγματοποιείται. Ο χώρος του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας επελέγη για την εγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος μετά από αυτοψία υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή η επιλογή είχε προκαλέσει επίσημα τη δημόσια αντίδραση των τοπικών αστυνομικών, οι οποίοι συνεχίζουν να μην την βλέπουν θετικά.
Οι τοπικοί αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι εργασιακά θα ζουν σε κίνδυνο, σε ένα κτίριο «στην καρδιά» της κοινότητας των Ρομά. Είναι οι ίδιοι που στα γενικότερα, κάνουν λόγο «για κράτος των Εξαρχείων, με άβατο αστυνομικών εξ αιτίας επιλογών και ιδεοληψιών της κυβέρνησης και της κρατικής διοίκησης» αλλά στα ειδικότερα, δεν δείχνει να τους ενοχλεί ένα –κατά κάποιο τρόπο- «κράτος των υψηλής παραβατικότητας Ρομά» και πολύ περισσότερο, δεν νιώθουν τη διάθεση να αναιρέσουν «το όποιο τοπικό άβατο».

Η παρεμπόδιση της εγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος, το μόνο που καταφέρνει είναι να απομακρύνει το αίσθημα ασφαλείας που θα εμπεδωνόταν στους κατοίκους.
Ο Δήμαρχος δεν παθαίνει κάτι. Αντίθετα, κατατάσσεται ως πολέμιος των μικροσυμφερόντων και υπερασπιστής του δημόσιου συμφέροντος και του τόπου του. Και αποκτάει ένα γαλόνι στη στολή του εξυπηρετητή της καθημερινότητας του πολίτη.