Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
13:33:08

Χαλκίδα

Στο στόχαστρο Ζλακώνη –και δικαίως- η Μαντζάνα

Περί «1ου Λαϊκού Αγώνα Μνήμης Ν. Αρτάκης» το θέμα:
1. Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠεΧ), σε δελτίο τύπου αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε, ότι ο Οργανισμός μας, ουδεμία εμπλοκή έχει με τη διοργάνωση του «1ου Λαϊκού Αγώνα Μνήμης Ν. Αρτάκης», όπως επίσης για το ίδιο θέμα μας ενημέρωσαν και οι υπόλοιποι φορείς, Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, ΕΑΣ Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας κλπ, που θεωρητικά συμμετέχουν και οι οποίοι δηλώνουν πλήρη άγνοια.
Επιπλέον η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων δεν έχει ενημερωθεί εγγράφως, με συνέπεια να μην έχει εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που οφείλουν οι διοργανωτές παρόμοιων αθλητικών εκδηλώσεων να κατέχουν, με σκοπό την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή αγώνων.
Τέλος σημειώνουμε ότι ο Οργανισμός μας είναι ο μόνος καθ' ύλην αρμόδιος για τη διοργάνωση δημοτικών αθλητικών εκδηλώσεων, όπως προβλέπεται από την συστατική του πράξη και από τις διατάξεις του «Καλλικράτη».»
2Α. Ο -με των επωνυμία- 1ος Λαϊκός Αγώνας Μνήμης Νέας Αρτάκης (που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, εκ παραλλήλου με την εκδήλωση των ΔΟΑΠΠεΧ, Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αρτάκης και Συλλόγου Απανταχού Αρτακηνών Κυζικηνών, για την «Προσφυγική Μνήμη»), μέσω της ιστοσελίδας gohalkida.gr (η οποία δεν έχει σχέση με την ιστοσελίδα gohalkida.gr που διαχειρίζεται ο ΔΟΑΠΠεΧ), φέρεται να διοργανώνεται από το Σύλλογο Πολιτών Ν. Αρτάκης, το Σύλλογο Δρομέων Ν. Αρτάκης, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν. Αρτάκης και την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης Εύβοιας, με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ και του Running Club «Stay Fit».
2Β. Όμως, στην ιστοσελίδα runningnews.gr, ως διοργανώτρια φέρεται η Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης, με τη συνεργασία των προαναφερομένων φορέων, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης.

Συμπερασματικά:
Εάν η πραγματική ταυτότητα των διοργανωτών ήταν αυτή που παρουσιάζεται από την ιστοσελίδα gohalkida.gr, δηλαδή, ιδιώτες, τότε η Λίλιαν Ζλακώνη πως θα εδικαιούτο να κάνει λόγο για «δημοτικές αθλητικές εκδηλώσεις»; και (όσο κι αν θεωρεί ότι τα πάντα εκπορεύονται από τον ΔΟΑΠΠεΧ) για ποιο λόγο θα ενοχλείτο;
Η Λίλιαν Ζλακώνη γνωρίζει (από τις επαφές της και από τον κατοικοεδρεύοντα στη Νέα Αρτάκη Οργανισμό της) ότι ο διοργανωτής είναι η τοπική Δημοτική Ενότητα.
Και δικαιολογημένα ενοχλείται όταν Δημοτική Ενότητα και ΔΟΑΠΠεΧ από κοινού διοργανώνουν την εκδήλωση για την Προσφυγική Μνήμη αλλά για το αθλητικό event, από πλευράς Δημοτικής Ενότητας δεν υπάρχει η παραμικρή γνωστοποίηση προς τον Οργανισμό που και καθ' ύλην αρμόδιος είναι και το Know how διαθέτει.
Με το δελτίο τύπου, η Λίλιαν Ζλακώνη στην πράξη αποποιείται ότι δεν της αναλογεί: τη διοργάνωση, τις πιθανές οργανωτικές αδυναμίες, τις όποιες αστοχίες και ευθύνες. Και βέβαια, αναδεικνύει το μέγεθος της αυθαιρεσίας των παραγόντων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης, με τη χρησιμοποίηση του ονόματος Δημοσίων Υπηρεσιών εν αγνοία τους.

Άξιο Σημείωσης
Όσον αφορά στην πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης, Ζαφειρίας (Ρούλας) Μαντζάνα:
Προφανώς, με την ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Ελένης Μιτζιφίρη και την παραίτηση του Νίκου Γεωργαλά από την τοπική Αντιδημαρχία, διαβλέπει κενό στο ψηφοδέλτιο Παγώνη στην περιοχή και -εκμεταλλευόμενη τη θέση της- επιχειρεί να αναδειχθεί προσωπικά περαιτέρω, ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να διεκδικήσει θέση δημοτικού συμβούλου (και σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού και αντιδημάρχου)! Και σ' αυτήν την επιχείρηση προσωπικής προβολής, γίνεται ...άγαρμπη, όπως στην περίπτωση, που «μπήκε σε ξένα χωράφια»!...