Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
08:10:33

Χαλκίδα

Αχ! Βαγγέλη, τι ωραία που ήταν έναν χρόνο πριν…

Προφανώς ήταν εξ αρχής μια δύσκολη αποστολή η περιήγηση του συμπατριώτη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές ανά τη Χώρα. Με την ελπίδα να έρχεται ως σύνθημα και να εξαφανίζεται στο εξάμηνο, η δυσαρέσκεια της κοινωνίας, έναν χρόνο από την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, είναι εμφανής, αν όχι και η μεταστροφή της. Ο Βαγγέλης Αποστόλου το έζησε από πρώτο χέρι σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή, πρώτο σταθμό της περιοδείας του.

Εγκλωβισμένος στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με τους αγρότες να τον πολιορκούν με καπνογόνα και να πετούν αυγά και καφέδες, με τα ΜΑΤ να τρέχουν προς υπεράσπισή του, πετώντας χημικά. Επεισοδιακή σκηνή συνηθισμένη στην Ελλάδα της οικονομικής ανέχειας, με πρωταγωνιστές όμως τότε τους υπουργούς της επάρατης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τώρα, η Ιστορία επιφυλάσσει –όχι από καπρίτσιο αλλά νομοτελειακά μετά το νέο Μνημόνιο- την ίδια μοίρα και για τους συνεχιστές της πολιτικής των προηγούμενων, τους υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

«Κόκκινο πανί» για τους (με τις δικές τους ευθύνες στο χώρο τους) αγρότες ο Βαγγέλης Αποστόλου, που πέρυσι τους μοίραζε σπόρους ελπίδας και τώρα τους πετάει ...δυναμίτη, ψελλίζοντας το «ναι, είναι επώδυνα τα μέτρα» και προσπαθώντας να αναπνεύσει πολιτικά με το «θα 'ναι σταδιακά και επιδέχονται βελτίωσης». Επιβεβαιώνοντας τον ευφημισμό στην επωνυμία του Υπουργείου του περί ...Αγροτικής Ανάπτυξης και υπενθυμίζοντας ότι στο προτεκτοράτο «Ελλάς», ευφημισμό αποτελεί και ο τίτλος του Υπουργού!...