Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:03:46

Χαλκίδα

Στις συνεχείς μεγάλες ήττες, να ‘σου και μια μικρή νίκη

Θυμάστε που με απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε νέος κανονισμός λειτουργίας για τη Σπουδαστική Εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας, βάσει του οποίου –μεταξύ άλλων- θεσπίζεται η καταβολή 200 ευρώ από κάθε σπουδαστή ως εγγύηση για την διαμονή του στην Εστία; Ε! λοιπόν, η ενεργοποίηση της απόφασης αυτής απετράπη.

Θυμάστε που οι μόνοι που αντέδρασαν σ' αυτήν την απόφαση που θα έπρεπε να έχει προκαλέσει την αντίδραση όλων, ήταν οι αυτοδιοικητικοί («Λαϊκή Συσπείρωση»), οι συνδικαλιστές (ΠΑΜΕ) και βέβαια οι σπουδαστές (με πρωτεργάτη την «Πανσπουδαστική») του ΚΚΕ; Ε! λοιπόν, καλώς αυτοί τώρα υπερηφανεύονται (και όχι θριαμβολογούν) για τους κερδισμένους αγώνες (προς επίρρωση του «χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται») τους.

Και να σημειωθεί: Δεν κατάργησαν στην πράξη μόνον την καταβολή εγγύησης διαμονής, αλλά πέτυχαν επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών να πάρει κλειδί για το δωμάτιο που δικαιούται, δωρεάν. Ενώ, απέσπασαν και τη δέσμευση ότι αποσύρεται η εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος 4 σπουδαστών που είχαν στοχοποιηθεί από τη Διοίκηση του ΤΕΙ.