Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
20:40:37

Χαλκίδα

Ενημέρωση για τα επαγγέλματα της θάλασσας

  • Κατηγορία Αγορά

Ενημερωτική δράση που αφορά στα επαγγέλματα της θάλασσας ανά τομέα διοργανώνει η Evia Island ΚοινΣΕπ, με την υποστήριξκ του ΟΛΝΕ, το Σάββατο 7 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Lucy».
Η ενημέρωση αφορά στο πως μπορούν οι νέοι να ακολουθήσουν μια καριέρα στη «Γαλάζια Οικονομία», τις απολαβές που θα λαμβάνουν σε Ευρώπη και Ελλάδα και τέλος, ενδιαφέροντα παραδείγματα καλών πρακτικών. Σε όλους τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα διανεμηθεί δωρεάν οδηγός καριέρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, παρέχει έγκυρες πληροφορίες για τις ευκαιρίες κατάρτισης και το καθεστώς απασχόλησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για όσους εκφράσουν ενδιαφέρον για τα σχετικά επαγγέλματα, προβλέπεται και η παροχή δωρεάν εξατομικευμένης καθοδήγησης και κατάρτισης από τους Μέντορες του Blue Generation. Όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες (άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) θα έχουν πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα που είναι υπό ανάπτυξη και απ' ευθείας επικοινωνία με την ομάδα του έργου για αναζήτηση ευκαιριών κατάρτισης και απασχόλησης, διακρατικές ανταλλαγές απασχόλησης και κατάρτισης (study visits) και λοιπές πληροφορίες.