Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
12:05:14

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Λιγοστεύουν τα πέρα δώθε στη Λαμία για τους του τέως ΟΓΑ

  • Κατηγορία Αγορά

Με απόφαση (αρ.πρωτ.1495266/13-12-2019) του Διοικητή του ΕΦΚΑ, οι Ευβοείς απασχολούμενοι και συνταξιούχοι του αγροτικού τομέα, μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται για θέματα Ασφάλισης, Εισφορών & Μητρώου Ασφαλισμένων από το Υποκατάστημα Μισθωτών ΕΦΚΑ της Εύβοιας (πλατεία Αγ. Βαρβάρας, Χαλκίδα).
Για τα θέματα αυτά, μέχρι σήμερα, ήταν υποχρεωμένοι να απευθύνονται στο Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Στερεάς Ελλάδας ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) με έδρα την Λαμία, όπου «η απόσταση για τις ανάγκες της φυσικής παρουσίας και το ελάχιστο προσωπικό, επέφεραν ταλαιπωρία και σε πολλές περιπτώσεις καθυστερήσεις άνω των δύο ετών», όπως περιγράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής & Περιβάλλοντος, Δημήτρης Βουρδάνος. 

Αιτήσεις συνταξιοδότησης γήρατος, αναπηρίας, χορήγησης επιδομάτων παραπληγίας-τετραπληγίας, τυφλότητας, απολύτου αναπηρίας, παραπομπής σε Υγειονομικές Επιτροπές και προσφυγών κατά των αποφάσεων των Υγειονομικών Επιτροπών θα διαβιβάζονται στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Φθιώτιδας (Λαμία) για όλους τους ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Αιτήσεις για επιδόματα μητρότητας και έξοδα κηδείας, θα συνεχίζουν να διαβιβάζονται στην Ε΄ Διεύθυνση Μητρώο Συνταξιούχων, Πατησίων 30 στην Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές ΟΓΑ των Δήμων.

 

[ Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ξεκινά την τελική εφαρμογή των δράσεων για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της δυσχερούς εξυπηρέτησης των αγροτών από τον e-ΕΦΚΑ, που θα οδηγήσει εντός του πρώτου τετραμήνου του 2020 στην αναβάθμιση του τρόπου εξυπηρέτησης 487.780 αγροτών και 153.806 προστατευόμενων μελών τους από τα επτά περιφερειακά σημεία, που λειτουργούν σήμερα σε 54 σημεία και σε δεύτερο χρόνο σε 119.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στον περιορισμό των αναίτιων μετακινήσεων εκατοντάδων χιλιομέτρων των αγροτών, μέσω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τέως ΟΓΑ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησης στα τοπικά υποκαταστήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ-Μισθωτών) σε κάθε πρωτεύουσα Νομού.
Η αρχή γίνεται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. ]