Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
02:41:00

Χαλκίδα

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης;

  • Κατηγορία Αγορά

Στο ζήτημα της αναγκαιότητας διασύνδεσης του εμπορίου με την αναγέννηση των πόλεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας – μέλος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας - αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Σπύρος Γεροντίτης. Σε ανάρτησή του, προτείνει την ένταξη Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Χαλκίδος.

«Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου ξεκινούν να υλοποιούνται. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα και μια πρόκληση στην οποία καλείται όλη η εμπορική κοινότητα κάθε πόλης να πετύχει. Στην χώρα μας τα ΑΚΕ είναι δυνατόν να αποτελέσουν καθοριστικό αναπτυξιακό εργαλείο που θα αναζωογονήσει τις εμπορικές αγορές και θα προσελκύσει επενδύσεις, αναβαθμίζοντας και το τουριστικό προϊόν.
Η Χαλκίδα, η Εύβοια, δεν πρέπει να μείνουν πίσω. Παρόλη την (πολύ μεγάλη) αποτυχία να εγκριθεί η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Χαλκιδέων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο για το Chalkis Open Mall, υπάρχουν τρόποι να το υλοποιήσουμε. Η ένταξη στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Χαλκίδος είναι ένας από αυτούς.
Ο χρόνος που απομένει λιγοστεύει. Ας μην σπαταλήσουμε ούτε λεπτό.»