Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
15:56:40

Χαλκίδα

Οριστικά, χωρίς Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου η Χαλκίδα

  • Κατηγορία Αγορά

Η ένσταση που κατατέθηκε από το Δήμο προς την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΑ του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, απορρίφθηκε και μαζί, οριστικοποιήθηκε και η απόρριψη του φακέλου που είχε υποβληθεί για την χρηματοδότηση υλοποίησης Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στη Χαλκίδα.
Ο φάκελος είχε κατατεθεί έγκαιρα από το Δήμο, συνοδευόμενος από 200 υπογραφές καταστηματαρχών - αιτήσεις συμμετοχής στη δράση. Ωστόσο, η πρόταση που υποβλήθηκε, κρίθηκε ελλιπής και δεν εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Νίκο Αίσωπο «στις επισημάνσεις που ζήτησε το Υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε κανείς, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί το έργο».
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνης. «Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε οφείλεται σε διαδικαστικό λάθος και παράλειψη από την πλευρά του Υπουργείου που δεν ενημέρωσε σωστά το Δήμο. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε το Υπουργείο, ζητώντας, μάλιστα, συγνώμη για το λάθος» έλεγε. Ωστόσο, η ένσταση που του υποδείχθηκε να γίνει, δεν έφερε το ζητούμενο αποτέλεσμα