Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
14:39:47

Χαλκίδα

Αναμένεται το «ναι» για Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στη Χαλκίδα

  • Κατηγορία Αγορά

Η πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020». για Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Χαλκιδέων, κρίθηκε ελλιπής και δεν εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση.
Ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, αναφερόμενος στο γεγονός, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης από πλευράς Δήμου, που «ήταν μεταξύ των 80 μόλις Δήμων σε όλη την Ελλάδα που μπόρεσαν να καταθέσουν εγκαίρως τη σχετική πρόταση για την ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα». Χαρακτήρισε ως «μεγάλο ψέμα» το ότι με ευθύνη του Δήμου χάθηκε το πρόγραμμα διευκρινίζοντας, ότι «η εμπλοκή που παρουσιάστηκε οφείλεται σε διαδικαστικό λάθος και παράλειψη από την πλευρά του Υπουργείου που δεν ενημέρωσε σωστά το Δήμο. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε το Υπουργείο, ζητώντας, μάλιστα, συγνώμη για το λάθος».
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί και αυτό το πρόβλημα, ο δήμαρχος μετέβη στην Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (στις 21 Μαΐου) και του υποδείχθηκε ότι θα πρέπει να υποβάλλει ο Δήμος ένσταση. Η ένσταση κατατέθηκε και αναμένεται η απόφαση ένταξης και αυτού του έργου, το οποίο –σύμφωνα με τον Χρήστο Παγώνη- «θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις αρχιτεκτονικές και έξυπνων εφαρμογών στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της πόλης».

[Ως γνωστόν: Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.]