Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
16:17:51

Χαλκίδα

Η Ρουμάνα υπουργός Εμπορίου στο Επιμελητήριο

  • Κατηγορία Αγορά

Συνάντηση των μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με αντιπροσωπεία από την Ρουμανία, προεξέχουσας της Υπουργού Εμπορίου, Gabriela Mihaela Voicila, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (5 Μαΐου) στα γραφεία του Φορέα.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου 2018. Την Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Lucian Fatu, ο Οικονομικός Ακόλουθος, Manuel Donescu και στενοί συνεργάτες της καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κοντζιάς και η Υπεύθυνη Τουρισμού του Επιμελητηρίου, Βιβή Μπουραντά

Από πλευράς Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκαν η Εύβοια και η Σκύρος ως ξεχωριστοί προορισμοί, συμβατικού αλλά και εναλλακτικού τουρισμού, όπως o θαλάσσιος, o φυσιολατρικός, o ορειβατικός, o ιστορικός, o θρησκευτικός, o αγροτουρισμός, o ιαματικός τουρισμός και ο ιστιοπλοϊκός. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα εξαγωγικά προϊόντα της Εύβοιας, με έμφαση στο ότι η παραγωγική ταυτότητα του Νομού περιλαμβάνει πλήθος τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διερευνήθηκαν πρωτοβουλίες με στόχο την διμερή ανάπτυξη σε θέματα τουρισμού αλλά και την ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων της Ρουμανίας και της Εύβοιας.
Στο πλαίσιο αυτών ως πρώτο βήμα, αποφασίστηκε να προγραμματιστεί άμεσα εμπορική αποστολή στην Ρουμανία, για την στοχευμένη συνάντηση εργασίας με επιχειρήσεις από τις δύο πλευρές.