Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
16:44:48

Χαλκίδα

Έως 2 ΚΕΠ Κοινωνικής Οικονομίας στην Εύβοια

  • Κατηγορία Αγορά

Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη τουλάχιστον 280 νέων υπαλλήλων σε φορείς Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) έδωσε το Υπουργείο Εργασίας. Συνολικά θα ιδρυθούν 140 Κέντρα Στήριξης & Ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.
Καθένα από τα Κέντρα θα προσλάβει τουλάχιστον δύο υπαλλήλους, πλήρους απασχόλησης, για 18 μήνες. Το προσωπικό θα έχει συγκεκριμένα τυπικά προσόντα. Ο 1ος υπάλληλος: Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Οικονομικών Επιστημών, συναφές μεταπτυχιακό, διετή επαγγελματική εμπειρία, γνώση χειρισμού Η/Υ. Ο 2ος υπάλληλος: Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, εμπειρία ενός έτους στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, χρήση χειρισμού Η/Υ.
Η χρηματοδότηση για την ίδρυση των Κέντρων Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και η μισθοδοσία του νέου προσωπικού θα καλυφθεί από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Στον προγραμματισμό προβλέπεται να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν έως 2 Κέντρα Στήριξης & Ενημέρωσης για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία στην Εύβοια.