Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
10:58:39

Χαλκίδα

Η λαϊκή του Σαββάτου οδεύει προς Πάρκο Ελευθερίας

  • Κατηγορία Αγορά

Πεδίο διαμάχης της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση και τους εμπόρους & παραγωγούς λαϊκών αγορών, αποτελεί το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγορά του Σαββάτου στο Πάρκο Ελευθερίας.
Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους των εμπόρων & παραγωγών λαϊκών αγορών.
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με θετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη μεταφορά.

Η δημοτική αρχή αποσκοπεί να δώσει «ανάσα» στους κατοίκους των περιοχών που επί χρόνια επωμίζονται τη φιλοξενία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου και επιχειρηματολογεί για οφέλη στην πόλη από αυτήν τη μεταφορά, ενώ ήδη –και παρά τις αντιδράσεις- σιωπηλά προετοιμάζει τον χώρο του Πάρκου Ελευθερίας.
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας βρίσκουν έδαφος για αντιπολίτευση. Και οι έμποροι & παραγωγοί της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, προβληματίζονται από τον χώρο που είναι ανοιχτός και απροστάτευτος από τα καιρικά φαινόμενα, μα κυρίως, αντιλαμβάνονται την επερχόμενη οικονομική ζημία που θα υποστούν.

Η λαϊκή αγορά του Σαββάτου είναι η μεγαλύτερη στη Χαλκίδα, από αυτήν ζουν εκατοντάδες οικογένειες παραγωγών και εμπόρων. Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο Πάρκο Ελευθερίας (ειδικά συνυπολογιζόμενης της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στο Πάρκο Λαού) την εξορίζει από τον αστικό ιστό, δυσκολεύει την πρόσβαση ενός μεγάλου μέρους των κατοίκων του και απομακρύνει τους καταναλωτές από τους παραγωγούς, ωφελώντας στην πράξη τα super markets.