Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
12:59:59

Χαλκίδα

«Μικρό Ελληνικό» οραματίζονται στην Εύβοια

  • Κατηγορία Αγορά

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στην Εύβοια, ενόψει του πλειστηριασμού της έκτασης του πρώην εργοστασίου της Shelman στο Βασιλικό. Οι σκέψεις για εναλλακτικές εκμεταλλεύσεις... 

Έντονη κινητικότητα επικρατεί μεταξύ των παραγόντων του νομού Ευβοίας, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης -με τον ίδιο τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου να έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον- σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου της Shelman στο Βασιλικό.
Πρόκειται για έκταση μεγαλύτερη των τετρακοσίων στρεμμάτων που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χαλκίδα και μεταξύ άλλων έχει πρόσβαση σε λιμάνι.
Η ουσία είναι ότι ο Σύνδικος θα βγάλει αυτή την έκταση σε πλειστηριασμό (έχει αποτιμηθεί γύρω στα 25 εκατ. ευρώ) και ήδη γίνονται διάφορες σκέψεις για τον τρόπο αξιοποίησής της, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία και απασχόληση. Έτσι, δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον του υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου αλλά και τοπικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Οι μέχρι τώρα ιδέες είναι αρκετές και βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του αρχικού σχεδιασμού. Άλλοι αναφέρονται σε ένα φιλόδοξο τοπικό σχέδιο που θα μπορούσε να μεταμορφώσει την περιοχή σε «μικρό Costa Navarino» ή σε «μικρό Ελληνικό».
Ορισμένοι θεωρούν ως εναλλακτική επιλογή να χρησιμοποιηθεί είτε ως τόπος αποθήκευσης-μεταμόρφωσης ηλεκτρικής ενέργειας, είτε ως τόπος εγκατάστασης υπηρεσιών logistics.
Τέλος, ορισμένοι υποθέτουν πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο βιομηχανικό όμιλο για να αναδιαρθρώσει όλη την υποδομή υποδοχής των πρώτων υλών του (κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται τουλάχιστον επί του παρόντος)...

 

Αναδημοσίευση μέρους κειμένου του Στέφανου Κοτζαμάνη,
από το Euro2Day.gr (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
με ημερομηνία πρώτης ανάρτησης Τετάρτη 03/01/2018