Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
12:11:36

Χαλκίδα

Ξεκίνησε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών

  • Κατηγορία Αγορά

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Χαλκίδα, το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ). Ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και στεγάζεται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και βρίσκεται στο ισόγειο (Γραφείο 10).

Έχει ως σκοπό την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία, στα εργαλεία προστασίας και ρύθμισης, για τους δανειολήπτες που τα δάνειά τους έχουν «κοκκινίσει» και λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ιδιώτες δικηγόρους ή λογιστές.
Αποστολή του προσωπικού είναι να ενημερώνει σφαιρικά και αναλυτικά, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες, καθοδήγηση για τις απαιτούμενες διαδικασίες, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επιχείρησης και γενικά για το προστατευτικό νομικό πλαίσιο καθώς και την εξωδικαστική ρύθμιση δανείων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr και να κλείσουν ραντεβού στο κεντρικό τηλέφωνο: 213 2125730.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΚΡΙΩΤΗ
Το ΚΕΥΔ επισκέφθηκε τη Δευτέρα (4 Δεκεμβρίου) –από όπου και η φωτογραφία- ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης.
Δήλωσε ικανοποιημένος για την έναρξη λειτουργίας τους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα σημειώνοντας: «Άλλη μια δέσμευση μας για την προστασία του πολίτη που βρίσκεται σε δυσχερή θέση γίνεται πράξη. Η λειτουργία του ΚΕΥΔ στη Χαλκίδα με απασχόλησε έντονα όχι μόνο γιατί στα κέντρα αυτό ο κάθε πολίτης θα ενημερωθεί αντικειμενικά, δωρεάν και ανιδιοτελώς αλλά επιπλέον γιατί έτσι μπαίνει ένα τέλος σε κάθε είδους διαμεσολάβηση του πολιτευτή, του δημάρχου, του μεγαλοδικηγόρου ή του βουλευτή όπως κατά το παρελθόν».