Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
23:28:03

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα πήγε Κίνα και ελπίζει στην τεράστια αγορά της

  • Κατηγορία Αγορά

Στην πόλη Wuhan στην Κίνα, ανταποδίδοντας την αντίστοιχη επίσκεψη αποστολής των Κινέζων στην Χαλκίδα, βρέθηκε κλιμάκιο του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη.

Το διάστημα της παρουσίας της αποστολής του Δήμου στην Κίνα, πραγματοποιήθηκε έκθεση στο Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου της πόλης Wuhan, όπου για την εισαγωγή και διανομή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, λειτούργησε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, με σκοπό να διευκολύνει τις τοπικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεράστια κινεζική αγορά.

Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας για την απευθείας επίσκεψη τουριστών από την κινέζικη πόλη στην Εύβοια και τον Δήμο Χαλκιδέων.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης δήλωσε τα εξής:
«Τέσσερις ημέρες γεμίσαμε την κινεζική πόλη Wuhan των 11 εκατομ. κατοίκων με εικόνες & γεύσεις του Δήμου Χαλκιδέων!Αισθάνομαι περήφανος για τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ το Δήμο μας, μοναδικό από τη χώρα μας, να τιμάται μεταξύ 60 και πλέον πόλεων απο όλο τον κόσμο στη μακρινή Κίνα.
Η αδελφοποίηση μας με την πόλη Wuhan ανοίγει το δρόμο για εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες στον τουρισμό και την εξαγωγή προϊόντων μας στην τεράστια αυτή αγορά. Ο θαυμασμός των Κινέζων για τη Χαλκίδα ήταν απροσδόκητος όπως αποδείχτηκε απο το μεγάλο ενδιαφέρον των τηλεοπτικών καναλιών και των εφημερίδων που παρουσιαστήκαμε. Μια προσπάθεια για την οποία εργαστήκαμε μεθοδικά για 2 χρόνια επιστεγάστηκε με την υπογραφή συμφώνου τουριστικής συνεργασίας.
Η στρατηγική της εξωστρέφειας του Δήμου μας θα συνεχιστεί προς κάθε κατεύθυνση. Ευχαριστώ το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων καθώς και επαγγελματίες και παραγωγούς της πόλης μας για την σημαντική υποστήριξη τους σε αυτή την πρωτοβουλία. Η πόλη μας ξαναμπαίνει στο χάρτη και γίνεται προορισμός!»