Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:21:29

Χαλκίδα

Με τα τρακτέρ τους στη Χαλκίδα οι αγρότες

  • Κατηγορία Αγορά

Στη Χαλκίδα και πιο συγκεκριμένα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας βρέθηκαν το πρωινό της Δευτέρας, 25ης Ιανουαρίου, με τα τρακτέρ τους οι αγρότες του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, στον –πάντως, αναρμόδιο- Αντιπεριφερειάρχη.

[ Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε κάθοδος αγροτών με τα τρακτέρ τους στη Χαλκίδα, ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 2013 (απ' όπου και η φωτογραφία). Τότε, ήταν τα ...κόκκινα τρακτέρ της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, υπό τον Στάθη Λιαγκάκη. Τώρα, ήταν η σειρά των ...γαλαζο-πράσινων τρακτέρ από τη Μεσσαπία και τις παραΔίρφυες περιοχές. ]

Αντιπροσωπεία των αγροτών - κτηνοτρόφων συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανό και συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα του Νομού μας. 

Η πορεία των τρακτέρ, μέσω του κέντρου της πόλης και Υψηλής Γέφυρας, αποχώρησε για Ψαχνά, Τριάδα, Πισσώνα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Οι αγρότες - κτηνοτρόφοι του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής Αγώνα, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό αγώνα για να μην μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας.

 

Δίνουμε τη μάχη και θα αγωνιστούν μέχρι να δικαιωθούμε. Για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις μας και οι οικογένειες μας Για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας Για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια

 

Αντιστεκόμαστε και απαιτούμε Την διατήρηση του συντελεστή φορολόγησης στο 13% Την κατάργηση της προκαταβολής φόρου Την κατάργηση των τεκμηρίων φορολόγησης Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης που αφορούν τους αγρότες και την διατήρηση του ΟΓΑ σαν αυτόνομου ασφαλιστικού φορέα των αγροτών.