Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
17:28:14

Χαλκίδα

Και μηχανικοί της Εύβοιας στην παντεχνική συγκέντρωση στην Αθήνα

  • Κατηγορία Αγορά

Και μηχανικοί από τη Χαλκίδα και την υπόλοιπη Εύβοια θα μετάσχουν στην παντεχνική κινητοποίηση για το ασφαλιστικό που οργανώνεται στην Αθήνα, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί, στα Προπύλαια.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας του ΤΕΕ έχει φροντίσει για τη δρομολόγηση λεωφορείων που θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί έξω από τα γραφεία του, Χαϊνά & Αποστολίδου στη Χαλκίδα.

Τη συγκέντρωση της Αθήνας οργανώνει το Συντονιστικό των Τεχνικών Φορέων που αποτελείται από: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Επιστημονικοί Σύλλογοι, ΕΜΔΥΔΑΣ, Τεχνικές Ενώσεις και Σωματεία του κλάδου.
Στη σχετική πρόσκληση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «η πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οδηγεί στον αφανισμό τους μηχανικούς, τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους στο σύνολό τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης. Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα όλων. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την επίτευξη αυτού του στόχου».

[ Σημειώνεται ότι έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, οι μηχανικοί απέχουν από τα Τεχνικά Συμβούλια Έργων & Μελετών καθώς και από όλες τις Επιτροπές με τεχνικό αντικείμενο. Με αναμενόμενη την επέκταση της αποχής και περαιτέρω. ]