Πέμπτη 28 Μαϊου 2020
03:35:14

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Η Πανήγυρη του Οσίου χωρίς λιτανεία του Σκηνώματος

Κατηγορία
ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Τελευταία Ημερομηνία
27 Μάιος 2020 00:00

Όπως κάθε χρόνο, στις 27 Μαΐου πανηγυρίζει ο Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο (Νέο) Προκόπι.

Το πρόγραμμα του εορτασμού, έχει ως εξής:
Παραμονή της γιορτής, Τρίτη 26 Μαΐου
7 το απόγευμα: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός
10 το βράδυ: Αγρυπνία (Εσπερινός-Παράκληση-Λειτουργία)
Ανήμερα της γιορτής, Τετάρτη 27 Μαΐου,
7 το πρωί: Όρθρος και (στις 7:30) Αρχιερατική Χοροστασία, στη συνέχεια (στις 8:45) Αρχιερατική Λειτουργία καθώς και (στις 9:30) Εσπερινός της Γονυκλισίας

Ο φετινός εορτασμός, θα είναι διαφορετικός από κάθε προηγούμενο, λόγω των μέτρων που έλαβε η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του covid-19.
-. Οι προσερχόμενοι πιστοί, για την προμήθεια κεριών, την αφή τους και την προσκύνηση του ιερού λειψάνου του Οσίου, πρέπει να τηρούν αποστάσεις από τον προηγούμενο και τον επόμενο προσκυνητή 1,5 μέτρου.
Τις ίδιες αποστάσεις οφείλουν να τηρούν και όσοι θα μείνουν εντός του ναού, στις θέσεις που ήδη έχουν διαμορφωθεί και ασφαλώς δεν μετακινούνται.
Οι προσκυνητές, που δεν χωρούν να παραμείνουν εντός του ναού, μετά την προσκύνηση του ιερού λειψάνου θα εξέρχονται, τηρώντας τις οριζόμενες αποστάσεις και θα μπορούν να παραμένουν στον αύλειο χώρο του ναού, σε θέσεις που θα έχουν καθορισθεί με ειδικά σήματα επί του εδάφους.
-. Η Θεία Κοινωνία και η διανομή του αντίδωρου θα γίνει κανονικά και στην Αγρυπνία και στη Λειτουργία της κυριώνυμης ημέρας, σύμφωνα με όσα θα ανακοινωθούν τότε, ανάλογα με τον αριθμό των προσερχομένων.
-. Η συνήθης λιτανεία του Ιερού Λειψάνου, μετά τη Λειτουργία, εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, κατ' επιταγήν της Ιεράς Συνόδου.
-. Οι ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες και όσοι άλλοι δεν θα προσέλθουν, φοβούμενοι συνωστισμό ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, να γνωρίζουν ότι στο Προσκύνημα τελείται κάθε μέρα Λειτουργία και τα απογεύματα Εσπερινός και Παράκληση προς τον Όσιο και συνεπώς μπορούν, εάν επιθυμούν, να προσέλθουν σε προγενέστερο ή μεταγενέστερο χρόνο να προσκυνήσουν.
-. Ο Ξενώνας δεν θα φιλοξενήσει πιστούς, αφού με τα ισχύοντα μέτρα παραμένει ακόμη κλειστός, όπως και τα ξενοδοχεία.

Οι Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ' ευθείας από τους Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος (89.5 fm) και της Μητρόπολης (97,7 fm), τις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (ww.pste.gov.gr), της Μητρόπολης (http://www.imchalkidos.gr), του Προσκυνήματος του Οσίου (https://oir.gr) και του tvopen.gr (υβριδική τηλεόραση), τις ιστοσελίδες και τα κανάλια τους στο Youtube του ecclesiaTV.gr
(https://www.youtube.com/channel/UCGYQSCObO0JzfSJYGFLMl_g)
και του intv.gr (https://www.youtube.com/user/dvprodvpro) και τη σελίδα στο Facebook της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 
 
 

Powered by iCagenda