Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
07:25:47

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Μικρές ιστορίες που κρύβουν το νόημα της ζωής

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
26 Ιανουάριος 2020 10:30

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, γίνεται η παρουσίαση δύο bestsellers βιβλίων του επιχειρηματία-συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη, «Το Δώρο» και «Κάπταιν» (εκδόσεις Key Books). Θα ακολουθήσει ομιλία από τον συγγραφέα.

Δύο βιβλία με πολλές μικρές ιστορίες «από αυτές που συμβαίνουν σε όλους μας, αλλά συχνά προσπερνάμε, από αυτές που κρύβουν μέσα τους όλο το νόημα της ζωής» και που αφήνουν περιθώρια για λίγη παραπάνω σκέψη, ενδοσκόπηση και, γιατί όχι, την ευκαιρία να γνωρίσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
Και παράλληλα, «ότι πιο τονωτικό, χαρούμενο κι αισιόδοξο έχετε ακούσει ποτέ», όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Σοφία Χονδρογιάννη, που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης.

[ ΤΟ ΔΩΡΟ - ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο.
Να το ανοίγεις. Μην το πετάς.
Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο.
Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς.
TO ΔΩΡΟ εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε.
Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις.
Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

&

ΚΑΠΤΑΙΝ
Η ανάγνση του ΚΑΠΤΑΙΝ αποτελεί το ισοδύναμο ενός σεισμού εντός μας, αποτελεί την απάντηση σε όλους όσοι ανέμεναν κάτι εξίσου συνταρακτικό.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς, είτε είναι ζωντανοί είτε όχι.
Αυτό όμως που σίγουρα θα πετύχει είναι να σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τον γονιό που κρύβεις μέσα σου.
Γιατί τι είναι αυτό που μένει τελικά όταν αφήνουμε πίσω μας τη ζωή; «Θύμησες, μυρωδιές κι αγκαλιές θα αφήσεις πίσω. Κι αγάπη. Μπόλικη αγάπη!» ]

 
 
 

Powered by iCagenda