Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020
22:51:20

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

House Keys: η τέχνη του να ξεχνάς

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
26 Ιούλιος 2019 21:00

3ο bioMechanical festival
πολιτιστικός χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος
Παρασκευή 26 Ιουλίου, 9 το βράδυ
«House Keys», μια παράσταση για τη μνήμη, από τα μέλη (Ελληνικής καταγωγής, ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης) της ομάδας Terrasse Ensemble.
Είσοδος ελεύθερη.

[ Τι δε θα ξεχάσουμε ποτέ; Πώς διαμορφώνεται η μνήμη; Τι επιλέγουμε να ξεχάσουμε; Τι κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας; Μια ομάδα ερευνητών της μνήμης βρίσκεται σε ειδική αποστολή: να συλλέξει τις ιστορίες, τα βιώματα, τις αναμνήσεις των μελών της ομάδας αλλά και άλλων και να τα αρχειοθετήσει. Η αποστολή είναι δύσκολη. Τα αρχεία διαρκώς μεταβάλλονται και οι μνήμες παρασύρουν μαζί τους αισθήσεις, διαδρομές, μουσικές και εποχές. Οι δρόμοι και τα σπίτια ξεκλειδώνουν νέες και παλιές ιστορίες. Τα σακίδια γεμίζουν αντικείμενα και εικόνες...
Η παράσταση House Keys δημιουργήθηκε από τα μέλη της ομάδας Terrasse Ensemble, μετά από πολύμηνη έρευνα, εργαστήρια και πρόβες. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε artistic residency, επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους, καθώς και συναντήσεις με εξειδικευμένους στις διαφορετικές εκφάνσεις της μνήμης επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, αρχιτέκτονες, χορογράφους κ.ά.
Σκηνοθεσία, δραματουργία: Άννα Τσίχλη-Boissonnas
Εικαστική επιμέλεια: Δάφνη Κοκκίνη
Κινησιολογία: Ελένη Μυλωνά
Κοστούμια: Άντα Παπανακλή, Δάφνη Κοκκίνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Γουναράς
Μεταφράσεις: Esther Menet
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Shegaj
Παίζουν: Βασιλική Βασιλοπούλου, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Ειρήνη Κασιούμη, Λιλίκα Μυλωνά,
Ελένη Παπαδάκη, Μαρία Σκιαδά, Αποστόλης Τσίκας
Support team: Ειρήνη Αλτουβά, Δημήτρης Τόμπρος
Διάρκεια: 70 λεπτά.

Το Terrasse Ensemble δημιουργήθηκε σε μια όμορφη ταράτσα με θέα την Ζυρίχη τον Αύγουστο του 2017 από μια ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών. Τα μέλη του Terrasse Ensemble είναι ελληνικής καταγωγής, ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης και επιθυμούν τη μελέτη και προώθηση του πολιτισμού, των ατομικών και συλλογικών ιστοριών και των καλλιτεχνικών πρακτικών που συνδέονται με τις κοινές καταβολές τους ενώ ταυτόχρονα ανοίγονται προς νέες τάσεις και πρακτικές, σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Στόχο του Terrasse Ensemble αποτελεί η δημιουργία καινοτόμων δράσεων στον χώρο των παραστατικών τεχνών. Στις άμεσες δράσεις ανήκει η οργάνωση εργαστηρίων, η συνεργασία με φορείς για την δημιουργία κοινών δρώμενων και ανταλλαγή καλλιτεχνικών ιδεών και πρότζεκτ μεταξύ Ελλήνων και Ελβετών καλλιτεχνών. Το Terrasse Ensemble αφουγκράζεται τις σύγχρονες τάσεις που αφορούν τις παραστατικές τέχνες και παρουσιάζει τις δράσεις του μέσα από το πρίσμα και την ματιά των τάσεων αυτών, εγγράφοντας το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χάρτη της Ζυρίχης.

Υποστηρικτές: Eλβετική Πρεσβεία, Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Ελβετίας, Ελληνική Βιβλιοθήκη Ζυρίχης «Αριστοτέλης», Migros Kulturprozent, Hellenic Culture School Switzerland, EVO Kids, George Koutrios, Galerie Anixis Baden, Stillpoint
Spaces Zürich, MSH Hairstyle. ]

Στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων, πραγματοποιούνται:
-έως και 30 Ιουλίου, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χαλκίδας «Δημήτρης Μυταράς»: έκθεση εικαστικών δημιουργιών από τα μέλη της Ομάδας Art Therapy, με τίτλο «Με τα Μάτια της Ψυχής»
-έως και 30 Ιουλίου, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χαλκίδας «Δημήτρης Μυταράς»: έκθεση φωτογραφίας από ένοικους και εργαζόμενους στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ στην Εύβοια, με τίτλο «Η δική μας Πατρίδα είναι οι Άνθρωποι» και αναφορές σε έννοιες όπως αποϊδρυματοποίηση, πρόσωπο αναφοράς, προστατευόμενο διαμέρισμα, προάσπιση και συνηγορία δικαιωμάτων, καταπολέμηση του στίγματος κ.α., στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χαλκίδας «Δημήτρης Μυταράς»
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: φωτεινή – εικαστική εγκατάσταση από τον Αντώνιο Ζαούρη και την Ανδρομάχη Ιατροπούλου, με τίτλο «Φωτίζοντας το αίνιγμα του γυρισμού»
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: εγκατάσταση – έκθεση αγαλμάτων από το ναό της Αυλιδείας Αρτέμιδος, από την ανασκαφή του αρχαιολόγου Ιωάννη Θρεψιάδη (1956-1961), με την επιμέλεια της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: Μια επί τόπου γλυπτική εγκατάσταση (in situ sculptural installation), μια εικαστική παρέμβαση και δημόσια αρχιτεκτονική πρόταση του εικαστικού Γιώργου Κεβρεκίδη με φόντο τα βιομηχανικά απομεινάρια και τα υφιστάμενα αρχιτεκτονικά υπολλείμματα σε απευθείας οπτικό διάλογο με το «Bobour» γιγαντογλυπτό,
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: έκθεση μακέτας από τους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Βαθέος Αυλίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «μια βαλίτσα, μια ιστορία: οδοιπορικό στην Αρχαία Αυλίδα»

 
 
 

Powered by iCagenda