Παρασκεύη 17 Ιανουαρίου 2020
15:30:58

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Επισκέψιμος επί τριήμερο ο Φάρος στη Χαλκίδα

Κατηγορία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ημερομηνία
29 Ιούνιος 2019 00:00

Το τριήμερο από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλιακών Βοηθημάτων, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης του κοινού, κάθε ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, σε 6 φάρους ανά τη χώρα, μεταξύ των οποίων και στο Φάρο της Κακοκεφαλής στη Χαλκίδα (στη φωτογραφία).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν και να δουν από κοντά ναυτιλιακά βοηθήματα.

[ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ο Φάρος της Χαλκίδας βρίσκεται τη βόρεια πλευρά της πόλης, στο ακρωτήρι / μικρή χερσόνησο της Κακοκεφαλής (μετά την εγκατάστασή του, η περιοχή είναι γνωστή και με την ονομασία Φανάρι) και σηματοδοτεί τη βόρεια είσοδο του στενού πορθμού του Ευρίπου. (Στίγμα: γεωγραφικό πλάτος 38,47663ο βόρεια και γεωγραφικό μήκος 23,60372ο ανατολικά.)
Πρόκειται για ένα παλιό πέτρινο κτίριο – κάστρο, που κατασκευάστηκε και πρωτο-λειτούργησε το 1886. Έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο και υπάγεται στην κατηγορία των προς προστασία αρχαιοτήτων. Ο πύργος του φάρου είναι λεπτός, χτισμένος με αρμολογημένη πέτρα και στην κορυφή βρίσκεται το δωματιάκι του φανού. Το ύψος του πύργου του είναι 12 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 21 μέτρα. Λειτουργεί αυτοματοποιημένα με ηλεκτρικό πυρσό και εκπέμπει δύο κόκκινες αναλαμπές ανά 18 δευτερόλεπτα.
Ο Φάρος της Χαλκίδας πλέον περιβάλλεται από το διαμορφωθέν πάρκο Υποσμηναγού Δημητρίου Στρατάκια. Είναι (από τους ελάχιστους ανά την επικράτεια) επανδρωμένος από μόνιμο φαροφύλακα υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και αποτελεί κατοικία του ίδιου και της οικογένειάς του.]

 
 
 

Powered by iCagenda