Παρασκεύη 17 Ιανουαρίου 2020
15:14:32

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Βραδιά Σκαλκώτα

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
30 Ιούνιος 2019 21:00

Με την αφορμή της επετείου των 70 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα, το Θέατρο Χαλκίδας, σε συνδιοργάνωση µε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής, τιµά τη ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού Χαλκιδέου µουσουργού στον τόπο καταγωγής του.
Με μια εκδήλωση, την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο Θέατρο της Αυλιδείας Αρτέµιδος.

Μια βραδιά με ερµηνείες από την ορχήστρα εγχόρδων του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής, η οποία θα παρουσιάσει µερικούς από τους πιο διάσηµους Ελληνικούς Χορούς του συνθέτη στην έκδοση για ορχήστρα εγχόρδων, καθώς και δείγµατα γραφής του συνθέτη µε συνδυασµούς άλλων οργάνων και ορχήστρας εγχόρδων µε καλεσµένους σολίστ. Τη µουσική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο αρχιµουσικός Ανδρέας Τσελίκας.

Παράλληλα, οι Κωστής ∆εµερτζής και Ιωάννης Τσελίκας θα παρουσιάσουν στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Νίκου Σκαλκώτα.
Ενώ, θα προβληθεί το αφιέρωµα – ντοκιµαντέρ «Νίκος Σκαλκώτας: Το τρίτο Σ». Tο ντοκιµαντέρ αποτελεί δηµιουργία και παραγωγή της οµάδας Doc'n Roll που αποτελείται από µαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας. Πραγµατεύεται τη ζωή και το έργο του παγκοσµίου φήµης βιολονίστα και συνθέτη, µε έµφαση στο γεγονός ότι δεν ήταν αποδεκτός στην Ελλάδα όσο ήταν ζωντανός και έχει ως κύριο στόχο να κοινωνήσει τον άγνωστο Σκαλκώτα τόσο στη γενέτειρα του τη Χαλκίδα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 
 
 

Powered by iCagenda