Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019
23:10:52

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Ημερίδα για την ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά

Κατηγορία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ημερομηνία
24 Ιούνιος 2019 17:30

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά 2016-2019: Πορεία, Δράσεις και Καλές Πρακτικές» διεξάγεται τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας – παιδαγωγικής - Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Οι δράσεις του Έργου προβλέπουν την ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης στην προσχολική αγωγή, τις παρεμβάσεις για τη σχολική ένταξη και την υποστήριξη της τακτικής φοίτησης των παιδιών Ρομά στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις εκπαιδευτικές δράσεις για την ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νέων Ρομά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και αντιστοίχως ενηλίκων Ρομά. Επίσης, την εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης σχολικής ψυχολογίας, την ευαισθητοποίηση των στελεχών εκπαίδευσης για την ενίσχυση των διδακτικών δομών του Έργου και υποστηρικτικές δράσεις, με διαμεσολαβητές μέλη της κοινότητας των Ρομά, που αφορούν στη σύνδεση και επικοινωνία ανάμεσα στο σχολείο και το οικογενειακό περιβάλλον του πληθυσμού – στόχου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας:
6:00-7:00 μμ: Παρουσίαση – συζήτηση για την πορεία του Προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά 2016-2019
Στη συζήτηση συμμετέχουν: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου (Καθηγητής Παιδαγωγικής ΕΚΠΑ), Χρήστος Παρθένης (επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικής ΕΚΠΑ) και Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς (κοινωνιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Έργου «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»)
7:15-8:15 μμ: Παρουσίαση δράσεων και καλών πρακτικών
Στην παρουσίαση συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Παϊτέρης (διαμεσολαβητής του Έργου «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»), Γεώργιος Τσάλλας (καθηγητής Πληροφορικής, εμψυχωτής του Έργου «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»), Κωνσταντίνα Μπελισάκου (ψυχολόγος, συνεργάτιδα του Έργου «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»), Κατερίνα Τουλούμη (φιλόλογος, συνεργάτιδα του Έργου «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»)
8:15-8:30 Συμπεράσματα - Συζήτηση

 
 
 

Powered by iCagenda