Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου 2019
05:58:49

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Η πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό, δικαίωμα για όλους

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
21 Μάιος 2019 19:00

Την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στο Ίδρυμα «Κακογιάννης», η Ομάδα Έκφρασης & Κίνησης του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ «Άνθρωπος -Ελπίδα – Πολιτισμός» θα παρουσιάσει τα «Ανδρείκελα» του Καρυωτάκη, σε διδασκαλία και χορογραφία Ανδρέα Κολίσογλου, στο πλαίσιο του 1ου διήμερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης & Αναπηρίας, με τίτλο «No Limits».

Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης & Αναπηρίας, είναι μια γιορτή για την καλλιτεχνική αριστεία σε διαφορετικές μορφές έκφρασης, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τη Dagipoli Dance Co σε συνεργασία με τη Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις, workshops και ένα συμπόσιο όπου συμμετέχουν, ακαδημαϊκοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κ.ά. με διεθνή εκπροσώπηση, οι οποίοι θα συναντηθούν και θα μοιραστούν τη γνώση και τις εμπειρίες τους σε ένα φεστιβάλ χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, το οποίο προάγει την κοινωνική ποικιλομορφία στην πράξη.
Ομάδες χορού και θεάτρου που απαρτίζονται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες με διαφορετικές αναπηρίες αλλά και χωρίς αναπηρία, «δουλεύουν» με το σώμα και πειραματίζονται με την κίνηση, χορεύουν και ερμηνεύουν, με μοναδικό σκοπό να παρουσιάσουν ότι η αναπηρία δε θέτει όρια και φραγμούς. Τα μέλη των ομάδων αποδεικνύουν ότι αυτό που μπορεί να θεωρείται ατέλεια για κάποιους, μπορεί να δώσει δύναμη και έμπνευση σε έναν καλλιτέχνη, να μετατρέψει το πάθος του σε χορό και θεατρικές παραστάσεις και να καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και όχι μόνο.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι μεικτές ομάδες Voarte (από την Πορτογαλία), Habra Que Ponerse Cachas (από την Ισπανία και τη Γαλλία), Maska (από τη Γερμανία και την Πολωνία) και «Εκτός δρόμου», «Δρυάδες εν Πλω», Dagipoli Dance Co, «Γέφυρα Ζωής» και «Άνθρωπος -Ελπίδα – Πολιτισμός» (από την Ελλάδα).

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 3418579 / ww.mcf.gr

 
 
 

Powered by iCagenda