Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
12:50:06

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Κατηγορία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ημερομηνία
11 Μάιος 2019 11:00

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και απόφοιτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και για γονείς, με θέμα «Σχεδίασε Το Μέλλον Σου Σήμερα», στη Χαλκίδα το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Η ημερίδα διοργανώνεται με την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Εύβοιας, σε συνεργασία με το ΙΕΚ PRAXIS
Κύριος στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την αγορά εργασίας καθώς και για τις διαφορετικές επαγγελματικές επιλογές που έχουν οι μαθητές, μετά το σχολείο. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικοί στην εκπαίδευση θα καθοδηγήσουν βήμα βήμα τους ενδιαφερόμενους για να βρουν την κλίση τους και να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει!
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
• «Αγορά Εργασίας, σύγχρονες τάσεις και πώς να επιλέξω το επάγγελμα που μου ταιριάζει» από τον Απόστολο Τζανάκη (Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού)
• «Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» από τον Περικλή Τζοβλά (M.Ed στην Εκπαίδευση Ενηλίκων)
• «Το άγχος και η αντιμετώπισή του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων» από τον Eυάγγελο Xαϊνά (Κοινωνιολόγος M.Sc.)
Ενώ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν δωρεάν ένα Εξειδικευμένο Ψυχομετρικό Τεστ που θα βοηθήσει τους μαθητές να βρουν την προσωπική τους κλίση.

[Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Praxis θα φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τους εργαστηριακούς χώρους των επαγγελματικών ειδικοτήτων που προτιμούν και να μιλήσουν με επαγγελματίες του κάθε κλάδου.]
[Δωρεάν λεωφορεία θα οργανωθούν και θα μεταφέρουν τους ενδιαφερόμενους από πολλές πόλεις της Εύβοιας και της Αττικής.]

 
 
 

Powered by iCagenda