Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019
07:41:47

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Χαλκιδέων

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημερομηνία
13 Απρίλιος 2019 17:00

Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιείται το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Παλίρροια».

Στην πρόσκληση που απευθύνει ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ανμαφέρει:
«Ο Δήμος Χαλκιδέων βίωσε με δραματικό τρόπο της συνέπειες της οικονομικής κρίσης καθώς είχε ήδη προηγηθεί η μαζική αποβιομηχάνιση. Από ένας τόπος της εργασίας και της ευημερίας κετέστη μια πόλη ανέργων. Πριν τέσσερα χρόνια ο Δήμος μας έλαβε γενναίες αποφάσεις στην προσπάθεια του να αλλάξει την αναπτυξιακή τροχιά του τόπου.
Με άξονα μια εξωστρεφή στρατηγική που συνδυάζει την τουριστική ανάπτυξη, τις εκτεταμένες αστικές αναπλάσεις, τις νέες τεχνολογίες πόλεων και την ενίσχυση της τοπικής εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ο Δήμος Χαλκιδέων κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό σπιράλ της οικονομικής κρίσης θέτοντας τις βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική.
Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούμε με την εμπειρία των τεσσάρων αυτών χρόνων να αξιοποιήσουμε τη γνώση και τις εμπειρίες ειδικών από διάφορους τομείς προκειμένου να θέσουμε σε πιο στέρεα θεμέλια την στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου μας την επόμενη δεκαετία. Να συζητήσουμε τις προκλήσεις που ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει σε 3 μεγάλους θεματικούς άξονες :
-Οι Προοπτικές της Αστικής & Περιαστικής Τουριστικής Ανάπτυξης
-Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη & Έξυπνες Τεχνολογίες Πόλεων
-Νέα εξωστρεφής τοπική επιχειρηματικότητα
Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο θα αποτελέσει για εμάς μια σημαντική ευκαιρία να συζητήσουμε τις δικές μας μικρές εμπειρίες με αυτές που οι ειδικοί ομιλητές κομίζουν από μια ευρύτερη οπτική. Να παντρέψουμε το τοπικό με το εθνικό και το διεθνές προσπαθώντας να σκιαγραφήσουμε ένα νέο αφήγημα για το Δήμο μας.»

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί με ελεύθερη είσοδο.
Μετά το πέρας του συνεδρίου θα δημοσιοποιηθούν τα συμπεράσματα των εισηγήσεων.

 
 
 

Powered by iCagenda