Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019
07:54:20

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Αποκαλυπτήρια προτομής ήρωα Αναστασίου Τουλίτση στα Λουκίσια

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
11 Απρίλιος 2019 11:00

Ο Δήμος Χαλκιδέων και η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Τοπική Κοινότητα Ανθηδόνας (Λουκισίων) τιμούν τη μνήμη του υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση, Στην πλατεία που φέρει το όνομά του, την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 11 το πρωί, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου ήρωα.

Ο Αναστάσιος Τουλίτσης έπεσε στο καθήκον, στα 37 του χρόνια, στις 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο ήταν κυβερνήτης και πραγματοποιούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας στο πλαίσιο άσκησης, συνετρίβη στην Κίναρο,
Ως ελάχιστη τιμή, μετά από πρόταση του υπουργού Άμυνας και με Προεδρικό Διάταγμα, του απονεμήθηκε μετά θάνατο ο ανώτατος βαθμός του αντιναυάρχου, θεωρώντας τον «ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του» και σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία, από την ημέρα κατά την οποία έφυγε από τη ζωή.

«Έδωσε σε λίγα δευτερόλεπτα στην πατρίδα, πολύ περισσότερα από όσα προσφέραμε όλοι εμείς για χρόνια ολόκληρα. Κατέβαλε στον βωμό της πατρίδας, το υψηλότερο τίμημα, την ίδια του τη ζωή. Ο Αναστάσιος Τουλίτσης αποτελεί πρότυπο αφοσίωσης στο καθήκον, συνέπειας, αποφασιστικότητας και αυταπάρνησης». Με αυτά τα λόγια είχε εξάρει την προσφορά του ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, κατά την τελετή των εγκαινίων του προσομοιωτή ναυτιλίας ελικοπτέρων στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα που είχε προσφέρει (σε συνέχεια της πρώτης της δωρεάς της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) η σύζυγός του Άννα Μαχαίρα.

 
 
 

Powered by iCagenda