Τρίτη 25 Ιουνίου 2019
01:28:18

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

curves banner

babis banner-02

Θαλασσινό Καρναβάλι και φέτος, με θέμα την «Αργοναυτική Εκστρατεία»

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
10 Μάρτιος 2019 18:00

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 10 Μαρτίου και η Χαλκίδα διοργανώνει το Θαλασσινό Καρναβάλι της.
Στις 6 το απόγευμα στα νερά του Ευρίπου, πραγματοποιείται η Τελετή Λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού, με θέμα την «Αργοναυτική Εκστρατεία».

Μια μυθολογική προσέγγιση, ένα θέαμα μέσα στη θάλασσα που μετατρέπεται σε μια τεράστια θεατρική σκηνή, σε ένα υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ, εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και υπερθαλάσσιες κατασκευές.
Η έναρξη της τελετής αποτελεί συνέχεια της περυσινής, με θέμα «Το χρονικό της Τροίας», με μάχες Τρώων και Αχαιών κάτω από το Δούρειο Ίππο και με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο μέσω των αναμνήσεών του για το πατέρα του Λαέρτη, που συμμετείχε ως πλήρωμα της Αργούς και στην περιπέτεια των Αργοναυτών.
Τα σκηνικά φέτος δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της προβλήτας «Κύκνος», όπου ορθώνεται η Βελανιδιά με το χρυσόμαλλο Δέρας και τον τρομακτικό Δράκο για φυλάχτη του. Η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου δεσπόζει στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, αλλά και ο Ποσειδώνας με τις κόρες Σκύλα και Χάρυβδη, στην Παλαιά Γέφυρα, κυρίαρχοι στο στενό του Ευρίπου. Τα σκηνικά επεκτείνονται στο Στρογγυλό και μέσα στη θάλασσα, με το Χείρωνα Κένταυρο, τον βασιλιά Πελία και το Μαντείο που αποτελεί την έναρξη της περιπέτειας του Ιάσωνα και της Αργούς, με άλλες υπερθαλάσσιες κατασκευές και ιπτάμενες φιγούρες. Επίσης, για άλλη μια χρονιά, θα συμμετάσχει η εναέρια χορευτής, Κατερίνα Σολδάτου, αυτήν τη φορά ως Αταλάντη, που θα εμφανιστεί μέσα στην Αργώ. Ενώ, αναμένονται και πολλές άλλες σκηνογραφικές εκπλήξεις για τις ανάγκες της Αργοναυτικής Εκστρατείας.
Και βέβαια, η όλη παράσταση περιλαμβάνει σκηνικά εφέ, μουσική, εφέ ήχου και φως και φυσικά, πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης.
Τη λήξη θα σημάνει η καύση του Καρνάβαλου.

 
 
 

Powered by iCagenda