Σαββάτο 04 Απριλίου 2020
17:06:22

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Η Φλόγα της Αγάπης στη μάχη με τον «Καρκινόδρακο»

Κατηγορία
ΥΓΕΙΑ
Ημερομηνία
10 Φεβρουάριος 2019 11:00

«Ο Καρκινόδρακος», μια ιστορία δύναμης και ελπίδας που εξυμνεί τη φλόγα της ανθρώπινης ψυχής. Μια πραγματική ιστορία, όπως τη βίωσε ο συγγραφέας, γιατρός και μέλος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Χρήστος Σίνης. Ένα παραμύθι, ένα βιβλίο - το πρώτο παγκοσμίως - που αναφέρεται στον παιδικό καρκίνο. Είναι αφιερωμένο σε όλα αυτά τα παιδιά που νοσηλεύονται και αγωνίζονται για τη ζωή τους.
Με αφορμή το βιβλίο, οι Ενεργοί Πολίτες «η Μέδουσα», σε συνεργασία με τη «Φλόγα», το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», το Σύλλογο Γονέων 2ου Δημ. Σχολείου Ερέτριας, το βιβλιοπωλείο «Ακτίδα» και την εταιρεία «Ελληνοεκδοτική», διοργανώνουν μια εκδήλωση προσφοράς αγάπης και συμπαράστασης σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο και παλεύουν για το δώρο της ζωής: Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημ. Σχολείου Ερέτριας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:
Θα παρουσιαστεί το βιβλίο από τον συγγραφέα του. Θα προλογίσουν η φιλόλογος- παιδαγωγός Ξένια Μουστάκα και η μαθήτρια Γ' Γυμνασίου Σταματία Πιλάτη.
Θα γίνει παρουσίαση των σκοπών και των δράσεων της «Φλόγας», από τη γεν. γραμματέα της Ελένη Αντωνίου και του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», για τους δότες μυελού των οστών, από την Μαρία Κώστογλου.
Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Άρτεμις Κουρή και Μαριλή Καραφέρια.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν: δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, συλλογή παιχνιδιών (καινούργιων), τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για το Σπίτι της «Φλόγας» που φιλοξενεί παιδιά από 1 μηνών ως 17 ετών καθώς και δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει δότης μυελού των οστών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο Καρκινόδρακος»
Από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κυκλοφόρησε το βιβλίο του Χρήστου Σίνη «Ο Καρκινόδρακος», σε εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλόυ, μια ιστορία Δύναμης και Ελπίδας που εξυμνεί τη Φλόγα της ανθρώπινης ψυχής.
Σε μια χώρα μακρινή που τη λέγανε Ατλαντίδα ζούσε μια αγαπημένη οικογένεια. Ο χρόνος κυλούσε γλυκά και ανέμελα. Κάθε τικ και κάθε τακ του μύριζε ζωή. Ώσπου μια μέρα, από εκείνες που δεν θέλεις να σκέφτεσαι -μα δεν ξεχνάς ποτέ-, εμφανίστηκε ένας δράκος... Αλλιώτικος...
Ο Καρκινόδρακος δεν είναι ο γνωστός δράκος των παραμυθιών, με φτερά, μυτερά νύχια, κεφάλι δεινόσαυρου και φωτιές που βγαίνουν από το στόμα του. Και το όνομα του είναι τόσο παράξενο που όσο κι αν ψάξεις δεν θα το βρεις μέσα στα παραμύθια. Ο Καρκινόδρακος άλλαζε κι έπαιρνε τόσες πολλές μορφές που κανείς δεν ήξερε πως ακριβώς ήταν.
Ένα βιβλίο που μιλάει για την απώλεια μιας οικογένειας και πόσο έχουν επηρεαστεί από αυτήν τα μέλη της. Ο καρκίνος δεν είναι μια εύκολη ασθένεια. Επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία τόσο του πάσχοντα όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα του. Με απλό και λιτό λόγο ο Χρήστος Σίνης γράφει μια ιστορία για τη μικρή Νένη που ο Καρκινόδρακος επέλεξε να την πάρει μακριά από την οικογένεια της. Από τα αδέλφια της και τους γονείς της που τη λάτρευαν. Ένιωθαν τον ουρανό να πέφτει πάνω τους, να τους σκεπάζει, τα γόνατα τους να λυγίζουν. Ήταν πονεμένοι και σαστισμένοι. Δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν όλο αυτό που τους συνέβη. Με μοναδικό όπλο την αγάπη τους και την εικόνα της αγαπημένης τους Νένης κρυμμένη βαθιά μέσα στην ψυχή τους ανακάλυψαν το σπίτι της «Φλόγας». Και είδαν κι άλλες οικογένειες με λυγισμένα χέρια και γόνατα, κι άλλους πεσμένους ουρανούς, κι άλλα θλιμμένα παιδάκια. Και τότε ήξεραν τι να κάνουν με την αγάπη τους που ξεχείλιζε και χανόταν. Αυτή τους η αγάπη, που τόσο δοκιμάστηκε και άντεξε, τους έδειξε τον τρόπο να διακρίνουν το καλό και το σημαντικό. Εκείνους που συμπαραστέκονται, εκείνους που αγαπούν με την καρδιά τους. Και έτσι όλοι μαζί έγιναν μια τεράστια αγκαλιά κι έκαναν τη Φλόγα της αγάπης τόσο δυνατή ενάντια στη μάχη με τον Καρκινόδρακο.

Λίγα λόγια για τη «Φλόγα»
Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ενώ στην Ελλάδα, κάθε χρόνο 300 παιδιά προσβάλλονται από τον καρκίνο και συνήθως από λευχαιμία. Με κοινωνική υπευθυνότητα, ας μεταδώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας: Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο του Συλλόγων Γονέων «Φλόγα». Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, με σκοπό την παροχή της καλύτερης ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα μέλη της καθώς και το διοικητικό της συμβούλιο είναι αποκλειστικά γονείς αυτών των παιδιών, οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους και την επαγγελματική τους εμπειρία σε εθελοντική βάση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Συλλόγου.

Λίγα λόγια για ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή»
Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» είναι κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, ώστε να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος, με μόνη ελπίδα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, να βρουν συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή.

 
 
 

Powered by iCagenda