Σαββάτο 04 Απριλίου 2020
17:53:22

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

«Φωτιά στο Παρελθόν» από τη Γερακίνα Μπουρίκα

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
10 Φεβρουάριος 2019 19:00

Η συγγραφέας Γερακίνα Μπουρίκα παρουσιάζει στη Χαλκίδα, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Café Marea του ξενοδοχείου «Παλίρροια», το νέο της βιβλίο με τίτλο «Φωτιά στο Παρελθόν» (εκδόσεις «Ωκεανός»).
Για το βιβλίο θα μιλήσει η ψυχολόγος - συγγραφέας Τένια Μακρή. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας Νέας Αρτάκης, Ολυμπία Μπουρίκα και Αγαμέμνων Φιλήντας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Στο τρίτο της βιβλίο, με τίτλο «Φωτιά στο παρελθόν», η Γερακίνα Μπουρίκα μας μεταφέρει στη δεκαετία του '70. Η Ισμήνη, μια γυναίκα που ανήκει στην ελίτ της αθηναϊκής κοινωνίας, με όπλο τη σκοτεινή πλευρά της ψυχής της, καταστρέφει όποιον απειλεί τον γάμο της. Η Αρετή, η καμαριέρα της Ισμήνης, κρυφά ερωτευμένη με το αφεντικό της, πρέπει να αντιμετωπίσει μια θανάσιμη παγίδα που έχει στηθεί για εκείνη. Το πλήρωμα του χρόνου όμως θα φτάσει. Αποκαλύψεις ανασκαλεύουν το πυρωμένο παρελθόν και η φωτιά αρχίζει να φουντώνει. Μήπως η άκρη από το νήμα που δένει τη ζωή των ηρώων κρύβεται στα ακατάληπτα λόγια μιας ξεμωραμένης γριάς;...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Γερακίνα Μπουρίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας. Η ζωή την οδήγησε επί τέσσερα χρόνια να εγκατασταθεί στη Βόρεια Ελλάδα και τα τελευταία δεκαεπτά να ζει μόνιμα στην Αθήνα. Τα λογιστικά και οι πωλήσεις ήταν το βασικό της επάγγελμα, μέχρι τη γέννηση των παιδιών της, Βασιλικής και
Δημήτρη. Η τύχη που της χάρισε τη δυνατότητα να ασχοληθεί αποκλειστικά με το "επάγγελμα μητέρα" της έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει τα υπέροχα μονοπάτια της συγγραφής. Έπειτα από την έκδοση των δύο πρώτων βιβλίων της, παράλληλα με τη συγγραφή, αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Κυριακάτικη και είναι συντάκτρια του online πολιτιστικού περιοδικού BooksandStyle.
Η Γερακίνα Μπουρίκα έχει γράψει, επίσης, τα μυθιστορήματα «Έτσι το έγραψαν οι μοίρες» και «Όταν η αλήθεια ντύθηκε το ψέμα».

 
 
 

Powered by iCagenda