Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
03:07:09

Χαλκίδα

Το docfest γίνεται 12 χρονών

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
17 Νοέμβριος 2018 00:00

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - docfest πιστό στο ραντεβού του, επιστρέφει και αυτήν τη χρονιά στη Χαλκίδα. Από την 13 Νοεμβρίου και για έξι ημέρες, η καρδιά των Ελλήνων δημιουργών θα χτυπά δυνατά στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που φέτος γίνεται 12 χρονών.

Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί και εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα δώσουν το «παρών» στη Χαλκίδα και στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, σε έναν θεσμό που αποτελεί ουσιαστικό τόπο συνάντησης των δημιουργών, αφού συγκεντρώνει και προβάλλει από την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία κάνουν επίσημη πρεμιέρα, τόσο στο πλαίσιο του διαγωνιστικού προγράμματος όσο και στα αφιερώματα και τις τιμητικές εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνει.
Ενώ, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις (ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, κ.α.) προσφέροντας ένα χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ
Σε περιόδους κρίσης, η τέχνη αποτελεί ανάγκη. Προσφέρει έμπνευση, ανάταση, διέξοδο. Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού, μας δίνουν την ευκαιρία για έξι ημέρες, να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από τις ιστορίες ταινιών που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους. Οι αίθουσες προβολής μετατρέπονται σε χώρους οπού η έμπνευση, οι ιδέες, οι σκέψεις, τα προβλήματα, θέτουν τα νέα δεδομένα για το αύριο του ελληνικού κινηματογράφου.
Και η πόλη μας, πρέπει να αναδειχθεί έτοιμη να ανταπεξέλθει στις διαμορφωμένες απαιτήσεις του Φεστιβάλ και να διευρύνει το βαθμό αποδοχής, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Να αναγνωρίσει τις δεδομένες δυσκολίες ενός καλλιτεχνικού γεγονότος σε μια πόλη της περιφέρειας, έξω από τα κέντρα αποφάσεων και έξω από τα συστήματα προβολής και να αναζητήσει ευφυείς χειρισμούς και πρωτότυπες ιδέες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, ώστε το Φεστιβάλ να αναπτύσσεται και να αντέξει στο χρόνο! ]

 
 
 

Powered by iCagenda