Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
20:10:38

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Καλλιτεχνικό ταξίδι στην εποχή της Αναγέννησης

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
25 Ιούνιος 2018 19:15

Καλλιτεχνικό ταξίδι στην εποχή της Αναγέννησης πραγματοποιεί το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας «Νικ. Σκαλκώτας», τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.
Σε δύο ομάδες, στις 7:15 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες τους στην τέχνη της Αναγέννησης μέσα από πίνακες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, που θα εξελιχθούν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου και στην Οικία Βαϊλου.
Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου, στις 9 το βράδυ μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

.............................................................................................................................................

[Από την πρόσκληση των διοργανωτών:
Επ-Αναγέννηση. Κι όμως γυρίζει!
Η θαυμαστή εποχή της Αναγέννησης αναβιώνει από το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας.
Ελάτε μαζί μας σ αυτό το μοναδικό ταξίδι στον χρόνο. Ακολουθήστε μας στον περίπατο στον κήπο,ν ακούσουμε τις τρεμάμενες φωνές των ερωτευμένων νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, κάτω απ το θρόισμα των φύλλων κ τους μελωδικούς ήχους των οργάνων, να μεταφερθούμε στο Μουσείο, εκεί που η Αφροδίτη αναδύεται απ τον αφρό της θάλασσας και φυσούν οι άνεμοι, να θαυμάσουμε τη δημιουργία του ανθρώπου μ ένα άγγιγμα, την ύστατη αγκαλιά της μάνας, ενώ η Μόνα Λίζα και ο Ιωάννης μας χαμογελούν αινιγματικά. Να ανεβούμε στην ενετική οικία, στο Πανεπιστήμιο, να ακούσουμε τους ανθρώπους του πνεύματος που διακινδύνεψαν τη ζωή τους για την επιστήμη και ν αναρωτηθούμε πίσω απ τα βαριά στηρίγματα «να ζει κανείς ή να μη ζει». Και το ερώτημα να το απαντήσει η μουσική μέσα στο ναό, οι μαγικοί ήχοι και οι αγγελικές φωνές.]

 
 
 

Powered by iCagenda