Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
20:06:34

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Οι μηχανικοί για τα ευφυή δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας

Κατηγορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ημερομηνία
25 Ιούνιος 2018 18:00

Το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΠΤ Ευβοίας) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδαςεσπερίδα με θέμα «Ευφυή Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας και οι σπουδές του Μηχανικού». τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της ΠΕ Εύβοιας, στη Χαλκίδα.
Σκοπός της εσπερίδας είναι η παρουσίαση στον τεχνικό κόσμο της Εύβοιας και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της παροχής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, του προγράμματος Electrical Energy Markets and Engineering Education (ELEMEND) που χρηματοδοτείται από τη δράση ERASMUS+ Capacity Building for Higher Education. Το ELEMEND έχει βασιστεί στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων».

[Στη σημερινή εποχή επικρατεί καταιγιστικός ρυθμός σε σχέση με τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς των ευφυών δικτύων (smart grid), μικροδικτύων ΑΠΕ, κατανεμημένης παραγωγής. Ο σύγχρονος μηχανικός είναι χρήσιμο να γνωρίζει τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται σήμερα αλλά και να μπορεί να σχεδιάζει τα συστήματα που θα εφαρμοστούν στο μέλλον. Για να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος του μηχανικού απαιτούνται ευέλικτα εργαλεία εκπαίδευσης. Στην εσπερίδα πρόκειται να συζητηθούν οι δυνατότητες ενημέρωσης και κατάρτισης των μηχανικών στις σύγχρονες τεχνολογίες που αφορούν τον τομέα των ευφυών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες εκπαίδευσης και μεταπτυχιακής εξειδίκευσης των μηχανικών της περιοχής και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συμμετοχής τους σε ερευνητικές δραστηριότητες κι εργασίες με κύριο στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών σε επίπεδο έρευνας και εφαρμογής των νέων τεχνολογιών.]

 
 
 

Powered by iCagenda