Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
04:38:27

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Ο θεατρικός «Άρης» στην υπηρεσία των 100 χρόνων του ΚΚΕ

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημερομηνία
24 Μάιος 2018 20:30

Οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (στο πλαίσιο των 100 εκδηλώσεων σε 100 πόλεις της χώρας για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ) παρουσιάζουν και στη Χαλκίδα τη θεατρική παράσταση «Άρης», την Πέμπτη 24 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Η είσοδος μέσω προσκλήσεων που διατίθενται από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα γραφεία τους στη Χαλκίδα (Παπαναστασίου 10Α, 3ος όροφος).

Τι πραγματεύεται το έργο:
Το έργο βασίζεται στο βιβλίο της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Άρης» και αναφέρεται στη ζωή και τους αγώνες ενός από τα ηγετικά πρόσωπα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή.
Ήταν 16 Ιούνη του 1945 όταν ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο αγωνιστής, έφυγε από τη ζωή με το κεφάλι ψηλά, όπως έζησε. Ο Άρης, κυκλωμένος από τους διώκτες του, έξω από τη Μεσούντα, θα ανοίξει ο ίδιος την πόρτα της αιωνιότητας. Θα περάσει στην αθανασία της συλλογικής μνήμης και συνείδησης, δίνοντας το τέλος με το ατομικό του περίστροφο.
Η ιστορία του Άρη Βελουχιώτη έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να ελκύει, να διεγείρει, να συγκινεί. Με τη ζωή και το θάνατό του υπηρέτησε τα ιδανικά της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.
Επιλέγοντας τη στράτευση με το ΚΚΕ, αναδείχτηκε σε πραγματικό λαϊκό ηγέτη. Αντιτάχθηκε στη Συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη, γεγονός που τον οδήγησε στη διαγραφή του από το ΚΚΕ, ενώ το 2011 έγινε η επίσημη πολιτική αποκατάστασή του.

Οι συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Στο ρόλο του Άρη ο Τάσος Σωτηράκης. Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.
Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel / Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη
Μουσική: «Villagers of Ioannina City» (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας / Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης / Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός
Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού / Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης / Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέτα Διολή
Εκτέλεση Παραγωγής: Φαίη Τζήμα

 
 
 

Powered by iCagenda