Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
04:40:42

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Ενημερωτική εσπερίδα για την πρόληψη του καρκίνου

Κατηγορία
ΥΓΕΙΑ
Ημερομηνία
12 Μάιος 2018 18:00

Πρόληψη του καρκίνου, με έμφαση στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας» θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαίου, στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα).
Η εσπερίδα διοργανώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου «Γ.Ν Παπανικολάου», σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας, την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, το Δήμο Χαλκιδέων και το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Γ.Ν. Παπανικολάου», Ευστράτιος Πατσούρης (Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών) θα ενημερώσει για τις κατευθύνσεις του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου και θα προλογίσει τους ομιλητές οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα της πρόληψης, με στόχο να αναδείξουν τη σημασία της, τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στα συστήματα υγείας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως εισηγητές οι:
Ιωάννης Παναγιωτίδης (Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Διευθυντής Β' Εργαστήριου Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το Νοσοκομείο «Αττικό») με θέμα «Πρώιμη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου»
Άννα Ηρακλέους (Διευθύντρια Μαιευτικής & Γυναικολογίας Νοσοκομείου Χαλκίδας) με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού»
Ιωάννης Τριγώνης (Παθολόγος-Ογκολόγος Νοσοκομείου Χαλκίδας) με θέμα «Προσυμπτωματικός έλεγχος και αντιμετώπιση καρκίνου παχέος εντέρου»
Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης (Ιατρός - πρώην Δήμαρχος Σκύρου) με θέμα «Μπορούμε να αποτρέψουμε τον καρκίνο πριν δημιουργηθεί - Η αξία της πρωτογενούς πρόληψης, μία προσωπική εμπειρία»
Χρίστος Χατζηχριστοδούλου (Καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και Γεώργιος Ραχιώτης (Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας & Επαγγελματικής Υγιεινής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα «Η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου - Η διεθνής πρακτική»
Αναστασία Μπαρμπούνη (Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) με θέμα «Η υγεία του ελληνικού πληθυσμού»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και το 1ο ενημερωτικό spot του Ινστιτούτου «Γ.Ν. Παπανικολάου» με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ θα γίνει και αναφορά στον μεγάλο ερευνητή και τη γενέτειρα του, Κύμη Ευβοίας.
Την εκδήλωση θα κλείσει ο πρώην Υπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης, με την καθοριστική συμβολή του οποίου ως Υπουργού, ιδρύθηκε το Ινστιτούτο το 1998.
Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα δοθούν στη δημοσιότητα.

 
 
 

Powered by iCagenda