Σαββάτο 17 Μαρτίου 2018
20:24:01

19°C

Χαλκίδα

Κυρίως Καθαρός

Υγρασία: 41%

Άνεμος: 8.05 km/h

curves banner

Έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρέντζη

Κατηγορία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ημερομηνία
18 Μάρτιος 2018 00:00

Έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρέντζη, με το γενικό τίτλο «Γέφυρα στον χρόνο», θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 7 το βράδυΘα διαρκέσει έως το τέλος Απριλίου. Και θα λειτουργεί καθημερινά 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι και 6:30 το απόγευμα με 8:30 το βράδυ.

Η έκθεση αποτελεί μια εικαστική γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, με έργα ζωγραφικής που φιλοδοξούν να κεντρίσουν τη συλλογική μας μνήμη. Μέσα από τη δύναμη των χρωμάτων και των βιωμάτων του, ο σύγχρονος λαϊκός ζωγράφος Νώντας Ρέντζης, ανέπαφος από μοντερνισμούς και με τη δύναμη της απλότητας και της αμεσότητας, θα μας «ταξιδέψει» στο χρόνο, ζωντανεύοντας τις γραφικές γειτονιές, τα επαγγέλματα που χάθηκαν, την ομορφιά της φύσης. Με τη θεματολογία να αποτελεί και το χαρακτηριστικό λόγο που η έκθεση επελέγη να φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο πετρόκτιστο βιομηχανικό κτίριο του 1909, που τότε υπήρξε πυλώνας του παραγωγικού ιστού και τώρα, αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης.

 
 
 

Powered by iCagenda