Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
16:31:18

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Δράση καθαρισμού του Κολοβρέχτη

Κατηγορία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ημερομηνία
3 Φεβρουάριος 2018 10:00

Η ομάδα της Aegean Rebreath διοργανώνει καθαρισμό του Υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Η συνάντηση των μελών της έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση.
Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτών για τη διάσωση του Υγροβιότοπου. Θα είναι ημερήσια και έχει ως σκοπό την αποκομιδή και ανακύκλωση σημαντικής ποσότητας απορριμμάτων. Και αυτό διότι ο Κολοβρέχτης, παρά την τεράστια σημασία του για το τοπικό περιβάλλον, έχει δεχτεί υπέρμετρη επιβαρύνση από τον ανθρώπινο παράγοντα.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη συμβολική αυτή δράση για την ευαισθητοποίηση και την αποφόρτιση αυτής της σημαντικής τοποθεσίας παρακαλείται να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6pdVAQ1hYIhSdlQq-9sVC7Vfk1cGElgS3N0iYtF-0UA1ipQ/viewform

[Η ομάδα Aegean Rebreath συγκροτήθηκε για να υλοποιήσει στοχευμένες δράσεις για την απορρύπανση των θαλασσών, που θα εξασφαλίζουν παράλληλα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.Συγκεκριμένα, οι δράσεις της περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή και την ανακύκλωση θαλάσσιων απορριμμάτων, μέσω της δημιουργίας σταθμών συλλογής σε αλιευτικούς συλλόγους της Ελλάδας και την υλοποίηση καταδυτικών δράσεων.
Στοχεύει στη συνεργασία με κάθε πολίτη και φορέα που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αλιευτικών και τοπικών κοινοτήτων και στην επίτευξη συνεργειών με θεσμικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας.Μέλημα της είναι η εδραίωση μιας νέας αντίληψης για τη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων, μέσα από ένα σταθερό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και ειλικρινείς συνεργασίες.]

 
 
 

Powered by iCagenda