Τρίτη 07 Απριλίου 2020
22:23:27

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Η Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Κατηγορία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ημερομηνία
24 Ιανουάριος 2018 18:30

Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη ,επισκέπτεται ακόμη μια φορά τη Χαλκίδα με την ιδιότητα της συντονίστριας της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Αυτήν τη φορά σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, με στόχο την ενημέρωση των γονέων ,των παιδιών και των εκπαιδευτικών για το ευαίσθητο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και την πρόληψη - αντιμετώπισή της.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα.

[ Δυστυχώς ,το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει πάρει διαστάσεις παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας. Συχνά αναφέρονται περιστατικά από τα μέσα ενημέρωσης που προκαλούν τον αποτροπιασμό μας και τη θλίψη μας.
Οφείλουμε να μην μένουμε θεατές και να πιστεύουμε ότι το πρόβλημα αυτό δεν θα αγγίξει το δικό μας παιδί, το δικό μας σπίτι. Είναι απαραίτητο να ενδυναμώσουμε πολύ περισσότερο μια στρατηγική πρόληψης και προστασίας των παιδιών από το σωματικό και ψυχικό τραυματισμό της σεξουαλικής τους εκμετάλλευσης ή κακοποίησης. Το πρόβλημα επηρεάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις χώρες του κόσμου και οι συνέπειες του είναι βαρύτατες, σοβαρές και απρόβλεπτες.]

 
 
 

Powered by iCagenda